Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Porte schrijft Tour Down Under op zijn naam

Porte schrijft Tour Down Under op zijn naam

RoadToTokyo

Cheer!

ADELAIDE - De Australiër Richie Porte heeft zondag de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De 31-jarige renner van BMC hield stand in de zesde en laatste etappe van de openingskoers uit de World Tour.

Deel dit artikel op social media

Zijn landgenoot Caleb Ewan won de slotetappe in de massasprint. De sprinter van Orica boekte zijn vierde ritwinst.

Porte greep in de Tour Down Under de macht in de tweede etappe met een solo bergop. Die stunt herhaalde hij in de vijfde etappe, toen Porte voor het vierde jaar op rij de rit met aankomst op Willunga Hill won.

In het eindklassement heeft de Australiër 48 seconden voorsprong op de Colombiaan Esteban Chavez.

Robert Gesink (Lotto Jumbo) is de beste Nederlander op de achtste plaats op 1.02 minuten, Wilco Kelderman (Sunweb) eindigde als negende in dezelfde tijd als Gesink.

Porte was de vorige twee edities steeds als tweede geëindigd. Hij profiteerde dit jaar van de twee aankomsten bergop. "Dat paste precies in mijn straatje. Het is geweldig om eindelijk eens te winnen nadat ik twee keer al zo dichtbij was", zei de winnaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robert en Wilco aan!