Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haarhuis vervangt Siemerink na tien jaar als Davis Cup-captain

Haarhuis vervangt Siemerink na tien jaar als Davis Cup-captain

Coaching RoadToTokyo

Cheer!

AMERSFOORT - Jan Siemerink stopt na tien jaar als captain van het Nederlandse Davis Cup-team. Per 1 januari 2017 wordt hij opgevolgd door Paul Haarhuis.

Deel dit artikel op social media

 

Jan Siemerink trad op 1 januari 2007 in dienst als captain van het Nederlands Davis Cupteam. In de afgelopen periode heeft het team onder zijn leiding diverse successen behaald. In 2008 en 2013 promoveerde Nederland onder leiding van Siemerink naar de Wereldgroep. In het laatste Davis Cupduel van september dit jaar won Nederland overtuigend met 5-0 van Zweden voor behoud in groep 1 van de Europees/Afrikaanse zone.

Jan Siemerink: “De afgelopen jaren hebben we ons goed kunnen handhaven in de Davis Cup. Met een team op pad en in de weken voorafgaand aan een duel samen trainen, dezelfde doelen nastreven, dat blijft toch iets bijzonders binnen de tenniswereld. Na tien jaar is het tijd om het stokje over te dragen. Een nieuwe impuls is noodzakelijk om de Davis Cupspelers te inspireren om het maximale uit het team te halen. Paul heeft als captain van het Fed Cupteam bewezen dat hij mooie successen kan behalen. Ik heb daarom ook alle vertrouwen in de toekomst van het Nederlands Davis Cupteam.”  

Paul Haarhuis nieuwe captain Davis Cupteam
Haarhuis gaat als captain zowel het Davis Cup- als Fed Cupteam begeleiden en vervult binnen de bond daarnaast de functie van Hoofdbondscoach in het Nationaal Trainingscentrum in Almere.​

 

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!