Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bijrol Nederlanders op 500 meter in Heerenveen, Murashov wint

Bijrol Nederlanders op 500 meter in Heerenveen, Murashov wint

EK en WK

Cheer!

HEERENVEEN - De Nederlandse schaatsers hebben vrijdag op de 500 meter bij de wereldbeker in Heerenveen geen rol van betekenis kunnen spelen. Jan Smeekens was met de achtste tijd (34,96) de beste Nederlander.

Deel dit artikel op social media

De overwinning ging in het vernieuwde Thialf naar Ruslan Murashov, die tot 34,50 kwam. De Rus was vorige week bij de wereldbeker in Astana ook al de sterkste op de tweede 500 meter.

Murashov bleef met zijn tijd de Pool Artur Was (34,79) en de Amerikaan Mitchell Whitmore (34,81) voor. De Russische wereldkampione sprint Pavel Kulizhnikov kwam met 34,93 niet verder dan de zesde tijd.

Daidai Ntab, die bij de wereldbeker in Astana nog verraste met goud op de eerste 500 meter, moest met 35,01 genoegen nemen met de twaalfde plek. Kai Verbij zette met 34,97 de tiende tijd neer en Ronald Mulder eindigde met 35,16 als zeventiende.

Michel Mulder

Eerder op vrijdag kwam Michel Mulder in actie in de B-groep. De olympisch kampioen op de 500 meter werd met 35,35 vierde.

In het wereldbekerklassement blijft Kulizhnikov met 425 punten aan de leiding staan. De Rus heeft 120 punten voorsprong op Murashov. Ntab bezet met 248 punten de derde plaats.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jan, Michel, Kai en Ronald aan!