Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wevers heeft geen woorden voor 'fantastisch' goud op balk

Wevers heeft geen woorden voor 'fantastisch' goud op balk

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Sanne Wevers kon maandag haar geluk niet op nadat ze historie had geschreven door in Rio de Janeiro olympisch goud te veroveren in de individuele balkfinale.

Deel dit artikel op social media

"Ik heb hier geen woorden voor. Dat dit gebeurt is echt fantastisch", jubelde de 24-jarige Friezin voor de camera van de NOS.

"Ik kan niet uitleggen hoe blij ik hiermee ben. Toen ik na afloop mijn vader omhelsde dacht ik aan de hele lange route die we hiernaartoe hebben moeten afleggen. We hebben zoveel grote hobbels moeten nemen. Dat dat nu in goud resulteert, is echt bizar."

Wevers behaalde met 15.466 een persoonlijk puntenrecord en bleef daarmee de Amerikaanse turnsters Lauren Hernandez (zilver) en Simone Biles (brons), die deze Spelen al drie gouden medailles behaalde, verrassend voor.

"Ik heb na het WK een heel goed proces hiernaartoe gehad", legde Wevers uit. "Ik heb goed op een rijtje gezet hoe ik Biles nou eindelijk een keer ging verslaan."

Strategie

De Nederlandse zag de topfavoriete een fout maken, waarna ze haar strategie een tikkeltje wijzigde. "Ik heb iets minder risico genomen. Het was belangrijk om zeker geen fout te maken. Dan moest het wel goed zitten. Ik wist dat ik met een score van 15,4 moeilijk te verslaan was. Maar het was natuurlijk nog wel even spannend." 

"Ik ben zo blij en trots. Het was ook bijzonder dat de koninklijke familie hier was. Gelukkig heb ik ook aan hen kunnen laten zien hoe mooi turnen kan zijn."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sanne aan!