Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voor turner Deurloo begint het nu pas echt

Voor turner Deurloo begint het nu pas echt

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Bart Deurloo zag het aan Epke Zonderland. "Die werd ook pas echt een topturner nadat hij de Olympische Spelen had meegemaakt."

Deel dit artikel op social media

De in Rotterdam wonende allrounder eindigde woensdag als vijftiende in de meerkampfinale in Rio. "Voor mijn gevoel begin ik nu pas. Ik ben fitter dan ik ooit ben geweest en ik word nog fitter. Dat voel ik.''

Hij was de finale, gewonnen door de Japanner Kohei Uchimura, ingegaan met maar één doel: "gewoon lekker turnen.''.

Deurloo kwam uit op een score van 87,598 waarmee hij zijn persoonlijk record van de WK van Glasgow (87,164) verbeterde. "Het niveau lag enorm hoog. Er eindigen zes turners in de negentig punten. Dat is nog nooit gebeurd.''

"Iedereen was op zijn best'', had hij gezien. "Ik ging ook superlekker: 14,6 op ringen, nog nooit gehaald internationaal. Voltige (14,733), ook een nieuw record. Jammer dat ik op rek nog een punt laat liggen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bart aan!