Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers: het gaat heel goed

Schippers: het gaat heel goed

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Dafne Schippers heeft dinsdag met de zege in haar halve finale op de 200 meter vertrouwen opgedaan voor de eindstrijd woensdag op de Olympische Spelen in Rio. Met 21,96 noteerde ze de snelste tijd van alle halve finalisten.

Deel dit artikel op social media

De 24-jarige wereldkampioene uit Utrecht legde na afloop uit dat het goed met haar gaat. ,,Het gaat heel goed'', reageerde Schippers op vragen over de liesproblemen die haar eerder problemen bezorgde op de 100 meter. ,,Ik heb wel een tikje uitgedeeld. Op naar morgen, op naar de volgende'', zei ze.

Schippers rekende in haar race af met haar grote concurrente Elaine Thompson. Het directe duel motiveerde haar, vertelde ze. ,,Je loopt niet tegen de minste. Dat is voor mij wel goed. Dat pept me een beetje op en zorgt dat ik een goede race neerzet. Het is een halve finale, dus je weet dat je door moet. Je kunt niet helemaal inhouden en je wilt toch winnen.''

De atlete erkende dat ze richting de eindstreep heeft ingehouden. ,,Op het laatst kijk je om je heen en probeer je wat terug te zakken om toch zoveel mogelijk energie te sparen voor de finale. Nu goed herstellen.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!