Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dubbelvier naar herkansing, lichte vier-zonder naar halve finale

Dubbelvier naar herkansing, lichte vier-zonder naar halve finale

Rio 2016

Cheer!

RIO DE JANEIRO - De Nederlandse vrouwen dubbelvier is zaterdag bij het olympisch roeitoernooi in Rio de Janeiro naar de herkansing doorverwezen. Het viertal van Oranje kwam in de eerste manche op het woelige Lagoa Rodrigo de Freitas als derde over de finish, achter Oekraïne en Australië.

Deel dit artikel op social media

Alleen de winnaar van de serie plaatste zich rechtstreeks voor de finale.Het Nederlandse kwartet, bestaande uit Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Carline Bouw, moet maandag alsnog een startbewijs voor de strijd om de medailles zien af te dwingen.

Het Nederlandse team mikt bij Rio 2016 op een podiumplaats. Bij de drie wereldbekers eerder dit seizoen eindigde het viertal twee keer als derde en een keer als tweede. Bij de WK vorig jaar pakte de sterke Nederlandse ploeg brons. 

Lichte mannen vier-zonder
De lichte mannen vier-zonder heeft zich op de eerste dag van het roeitoernooi geplaatst voor de halve finales. Joris Pijs, Jort van Gennep, Bjorn van den Ende en Tim Heijbrock werden derde in hun heat met een tijd van 6.07,88.

Het Nederlandse viertal eindigde in de derde heat achter Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, maar bleef Canada ruim tien seconden voor. De derde plek was precies voldoende voor een plek in de halve finales.

Denemarken, dat was ingedeeld in heat 2, noteerde de snelste tijd van alle boten. Het Deense viertal kwam als enige onder de zes minuten. 

Het Nederlandse viertal komt dinsdag in de halve finales opnieuw in actie. Pijs, Gennep, Van den Ende en Heijbrock eindigden vorig jaar bij de WK als vijfde.

Twee-zonder
Mitchel Steenman en Roel Braas wisten zich niet te plaatsen voor de halve finales van de twee-zonder. Het Nederlandse duo eindigde in zijn heat op de vierde en laatste plaats in een tijd van 7.22,93.

De eerste drie boten plaatsten zich voor de halve finales, maar Steenman en Braas kwamen ruim een halve minuut na de nummer drie Roemenië over de streep.

De Nederlanders hadden veel last van de golfslag en de wind in hun baan. Daardoor konden ze het juiste ritme en de vereiste snelheid niet vinden. In de slotfase lieten ze hun race lopen, waardoor ze op grote afstand van de andere boten over de finish kwamen.

Steenman en Braas vertrokken met grote ambities naar Rio de Janeiro. De nummers vier van het WK 2015 pakten eerder dit seizoen zilver tijdens de wereldbekers in Varese en Luzern. Het EK leverde brons op.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nicole, Carline, Inge, Chantal, Roel, Mitchel, Tim, Joris, Jort en Bjorn aan!