Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Volleyballers in de wachtkamer voor Final Four

Volleyballers in de wachtkamer voor Final Four

Cheer!

SEOEL - De Nederlandse volleyballers zijn er nog niet in geslaagd zich te plaatsen voor de Final Four in de World League. In Seoul werd het afsluitende groepsduel met het taaie gastland in vijf sets verloren: 2-3 (16-25, 25-22, 25-21, 21-25, 16-18).

Deel dit artikel op social media

Oranje herpakte zich in Seoul nog wel van een rommelige start en kwam met 2-1 voor in sets. Vooral dankzij uitblinker Jae-Duck Seo ging het felle Zuid-Korea daarna alsnog erop en erover.

Afhankelijk van Finland

De ploeg van coach Gido Vermeulen is in groep B nu afhankelijk van Finland, dat bij een 3-0 overwinning op het al geplaatste Canada het laatste ticket voor de Final Four voor de neus van Oranje kan wegkapen. Die wedstrijd wordt vanmiddag gespeeld.

Indien het Nederland lukt als derde te eindigen, dan strijdt het volgend weekeinde samen met Turkije en Canada in het Portugese Matosinhos om de titel in Groep 2. De winnaar van de Final Four promoveert naar Groep 1, waar landen als Amerika, Brazilië, Italië en Frankrijk in uitkomen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas, Niels, Twan, Robert, Jan-Willem, Kay, Jeroen, Dirk, Robin, Daan, Dennis, Yannick, Jelte, Jasper, Thijs, Maarten, Robbert, Gido, Thomas, Nico, Dick, Ewoud, Gijs en Sjoerd aan!