Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranje mannen naar Final Four World League

Oranje mannen naar Final Four World League

Cheer!

Het Nederlands mannenteam is definitief geplaatst voor de Final Four van groep 2 in de FIVB World League. Finland, de enige overgebleven concurrent in de strijd om de derde plaats, moest met 3-0 winnen van het nog ongeslagen Canada om het ticket voor de neus van Oranje weg te kapen. De Finnen versloegen Canada knap met 3-2, maar dat was niet genoeg om Nederland in te halen.

Deel dit artikel op social media

Het werd nog even spannend voor de Lange Mannen toen Finland voor eigen publiek in Tampere met goed spel de eerste set won tegen Canada. De Canadezen, die volgende maand gaan deelnemen aan de Olympische Spelen, herstelden zich echter in de tweede set en brachten de stand op 1-1.

Nederland was op dit moment zeker van plaatsing voor de Final Four. Finland zou Nederland nog kunnen evenaren wat betreft aantal overwinningen, wedstrijdpunten en setratio, maar zou het afleggen op puntenratio (het vierde criterium in de bepaling van de eindstand in de poule).

Bij de tussenstand van 2-2 was alle rekenwerk overbodig. Dat Finland vervolgens de wedstrijd knap met 3-2 won deed op dat moment niet meer ter zake. Nederland eindigt achter Canada en Turkije als derde in groep 2, en is daarmee geplaatst voor de Final Four samen met organisator Portugal (dat zelf als laatste eindigde in de poule).

De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt op zaterdag 9 juli in Matosinhos om 20.00 uur Nederlandse tijd de halve finale van de Final Four tegen gastland Portugal. De andere halve finale gaat tussen Canada en Turkije. Op zondag speelt Oranje of de finale (om promotie naar groep 1), of de wedstrijd om het brons.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bas, Niels, Twan, Robert, Jan-Willem, Kay, Jeroen, Dirk, Robin, Daan, Dennis, Yannick, Jelte, Jasper, Thijs, Maarten, Robbert, Gido, Thomas, Nico, Dick, Ewoud, Gijs en Sjoerd aan!