Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voetbalsters nipt te sterk voor Zuid-Afrika in oefenduel

Voetbalsters nipt te sterk voor Zuid-Afrika in oefenduel

Cheer!

De Nederlandse voetbalvrouwen hebben zaterdag Zuid-Afrika in een oefenwedstrijd in Waalwijk verslagen met 1-0. Sherida Spitse tekende voor de enige treffer van het duel.

Deel dit artikel op social media

Sheila van den Bulk en Lineth Beerensteyn debuteerden voor Oranje.

''Het was een moeizame overwinning'', analyseerde bondscoach Arjan van der Laan. ''We misten de controle in de wedstrijd om te domineren. Dat is ook een compliment voor de tegenstander. Toch moeten en kunnen wij veel beter, zowel in verdedigend als aanvallend opzicht. Ik ben tevreden over de winst en het feit dat we de nul hebben gehouden. Dinsdag is er een herkansing om te laten zien dat we echt beter kunnen.”

Oranje ontmoet Zuid-Afrika dindag opnieuw in Waalwijk.

De Nederlandse vrouwen liepen begin april plaatsing voor de Olympische Spelen mis.

Omdat het volgende EK in 2017 in Nederland wordt gespeeld, worden tot juli volgend jaar louter oefenwedstrijden gespeeld.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Renate, Loes, Anouk, Sari, Anouk, Renate, Myrthe, Sherida, Lineth, Merel, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Manon, Maayke, Vivianne, Petra, Kirsten, Shanice, Eshly, Lieke, Tessel, Angela, Danique, Claudia, Vanity, Marthe, Barbara, Liza, Mandy, Arjan, Jill, Inessa en Maran aan!