Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hoogtestage Holland Acht als 'legale epo'

Hoogtestage Holland Acht als 'legale epo'

Cheer!

HALLSTATT - Op een meer bij het Oostenrijkse Hallstatt legt de Holland Acht de basis voor misschien wel olympisch roeigoud. Na de sensationele wereldbekerzege van vorige week in Luzern, waar olympisch kampioen Duitsland en wereldkampioen Groot-Brittannie op hun nummer werden gezet, is Nederland ineens favoriet.

Deel dit artikel op social media

De mannen verblijven in Hallstatt drie weken in een hotel op twee kilometer hoogte. In de ijle lucht maakt hun lichaam meer rode bloedcellen aan om zuurstof op te nemen. "Legale epo? Zo zou je het wel kunnen zeggen, ja", aldus Dirk Uittenbogaard.

 

Iedere ochtend dalen ze met een kabelbaan het dal in, waar ze trainen op de Hallstätter See. In de laatste maand voor Rio de Janeiro draait de Holland Acht het om. Dan wordt er getraind in een hoogtekamer. "Die combinatie schijnt goed te zijn", laat bondscoach Mark Emke weten.

Het gaat de Holland Acht dus voor de wind. Maar is er niet te vroeg gepiekt? Emke: "We hebben nog niet gepiekt..."

Bekijk de NOS-reportage

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harold, Thijs, Maaike, Vincent, Chantal, Ruben, Mark, Olivier, Amber, Dirk, Kirsten, Tim, Mirte, Tone, Daan, Bart, Tycho, Josy, Anne-Marie, Lisa, Boudewijn, Carline, Vincent, Claudia, Ilse, Peter, Marie-Anne, Stef, Sjoerd, Joris, Lisa, Sophie, Lies, Wianka, Nicole, Kirsten, Nienke, Mechiel, Olivia, Ellen, Rene, Govert, Karien, Inge, José, Roel, Bart, Jort, Robert, Jenny, Boaz, Titus, Mitchel, Ae-Ri, Jeroen, Marieke, Bjorn, Aletta, Peter, Rogier, Eelco, Jan, Kaj, Laila en Heleen aan!