Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hockeysters pakken maximale score in groepsfase Champions Trophy

Hockeysters pakken maximale score in groepsfase Champions Trophy

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag ook de vijfde en laatste groepswedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan klopte in Londen titelverdediger Argentinië met 2-0.

Deel dit artikel op social media

Lidewij Welten opende in de 29e minuut de score. Kelly Jonker besliste de krachtmeting in de slotfase definitief. Ze trof doel op het moment dat Argentinië erg aandrong.

Beide landen wisten voor de wedstrijd al dat ze elkaar zondag in de finale opnieuw treffen. Oranje won de poule met de maximale score van vijftien punten, Argentinië eindigde als tweede met tien punten.

Nederland is de regerend olympisch- en wereldkampioen. Argentinië won maar liefst vijf van de zes laatste edities van de Champions Trophy, het zeslandentoernooi dat na 2018 van de internationale kalender verdwijnt.

Oranje won het toernooi in 2011 voor de zesde en laatste keer. Ook Argentinië en Australië schreven de Champions Trophy zes keer op hun naam. De winnaar van de finale van zondag mag zich dus recordhouder noemen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marloes, Eva, Michelle, Maartje, Maria, Jacky, Kitty, Ellen, Carlien, Lidewij, Naomi, Caia, Anne, Kelly, Joyce, Xan, Willemijn en Margot aan!