Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel geeft op bij EK mountainbike, Rio ver weg

Van der Poel geeft op bij EK mountainbike, Rio ver weg

RoadToRio

Cheer!

HUSKVARNA - De kans dat Mathieu van der Poel in augustus op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro acte de présence zal geven is klein geworden. De voormalig wereldkampioen veldrijden gaf op bij de EK mountainbiken in het Zweedse Huskvarna. De Europese titel ging voor de vierde keer op rij naar de Fransman Julien Absalon.

Deel dit artikel op social media

Met een plaats bij de eerste tien van de EK mountainbiken in het Zweedse Huskvarna zou Van der Poel voldaan hebben aan de eis van NOC*NSF. Dat zat er geen moment in. Van der Poel startte vanaf de 66ste positie, schoof vrij snel op naar plek 25, maar verloor daarna weer terrein. Uiteindelijk besloot hij op te geven.

Slechte dag

"Mijn start was goed, maar ik voelde al snel dat ik allesbehalve een goede dag had", vertelde Van der Poel na zijn mislukte poging. "Mijn hoofd wilde wel, mijn benen niet. Ik had gewoon een slechte dag en ik vond het onzin om de wedstrijd uit te rijden. Dit was de snelste manier om deelname aan de Spelen af te dwingen. Die kans heb ik laten lopen.''

Hij wil zijn olympische ambities nog niet laten varen. "Ik wil de handdoek nog niet gooien. Er zijn nog de wereldbekers in Albstadt en La Bresse om iets te proberen. Ik wil eerst dit EK even laten bezinken.'' 

Bijrol Nederlanders

Rudi van Houts, die al wel zeker is van de Olympische Spelen, was de beste Nederlander: hij werd veertiende op meer dan vijf minuten van Julien Absalon. Michiel van der Heijden eindigde als 24ste, Hans Becking werd 33ste.

Absalon reed de hele wedstrijd op kop. De Zwitser Fabian Giger moest een kleine twee minuten toegeven, maar pakte wel het zilver. De Tsjech Ondrej Cink werd derde op 2.23.

Bij de vrouwen prolongeerde de Zwitserse Jolanda Neff haar Europese titel. Anne Terpstra, die eerder zilver won op het niet-olympische onderdeel afvalrace, eindigde als elfde. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu, Rudi en Michiel aan!