Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Sensationale wereldbekerzege Holland Acht

Sensationale wereldbekerzege Holland Acht

RoadToRio

Cheer!

LUZERN - Ruim twee maanden voor de Olympische Spelen heeft de Holland Acht bij de wereldbekerwedstrijden in Luzern een sensationele zege geboekt.

Deel dit artikel op social media

In de finale leidde Nederland van start tot finish. Europees kampioen Duitsland, wereldkampioen Groot-Brittannië en ook de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland en Rusland waren niet opgewassen tegen het geweld van het Nederlandse achttal.

Bij de WK van 2015 eindigde de Holland Acht als derde achter de Britten en de Duitsers. Bij de EK van dit jaar stelde de ploeg teleur: in de finale gleed de boot als laatste over de finish.

Ook de twee-zonder-stuurman van Roel Braas en Mitchel Steenman pakte een medaille: zilver. Het duo, vorig jaar vierde op de WK en dit seizoen derde bij de EK en tweede bij de wereldbekerwedstrijden in Varese, lag na 500 meter brutaal op kop.

De Nieuw-Zeelanders Eric Murray en Hamish Bond (olympisch kampioenen en zevenvoudig wereldkampioenen) zetten vervolgens aan en roeiden onbedreigd naar de zege.

Braas en Steenman zagen ook de Britten nog langszij komen, maar pakten hen op de streep weer terug. Het verschil was slechts enkele duizendsten.

De vrouwendubbelvier en de vier-zonder-stuurman roeiden naar het brons. Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen en Carline Bouw bogen voor Polen en Duitsland, maar voeren dankzij een machtige eindsprint China van het podium.

De vier won bij de WK van 2015 ook brons. Polen werd toen vierde, maar was nu superieur. Bij de WB-wedstrijden in Varese en op de EK was Polen het Nederlandse kwartet ook al de baas.

Harold Langen, Peter van Schie, Vincent van der Want en Govert Viergever werden in Varese derde achter de VS en Italië. Nu bogen ze voor Groot-Brittannië en Australië, dat door een 'snoek' in de allerlaatste meter de zege verspeelde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mechiel, Boaz, Kaj, Boudewijn, Olivier, Tone, Dirk, Robert, Peter, Ruben, Harold, Peter, Vincent, Govert, Roel, Mitchel, Chantal, Inge, Nicole en Carline aan!