Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Dubbel goud voor Nederlandse zwemmers op EK

Dubbel goud voor Nederlandse zwemmers op EK

Paralympisch RoadToTokyo

Cheer!

FUNCHAL – Paralympisch zwemmers Marc Evers en Liesette Bruinsma hebben de Nederlandse ploeg de eerste twee gouden medailles bezorgd op de Europese kampioenschappen. In Funchal (Portugal) won Evers de 100 meter rugslag (handicapklasse S14), Bruinsma pakte de titel op de 400 meter vrije slag (S11).

Deel dit artikel op social media

Voor Evers betekent het goud prolongatie van zijn Europese titel. Ook op de laatste Paralympische Spelen (2012) won hij goud op de 100 meter rugslag. “Ik heb zo vroeg in het seizoen nog nooit zo snel gezwommen”, zei hij na de race. “Ook mijn eerste vijftig meter was sneller dan ooit. Ik kon mijn armtempo niet volhouden tot de finish, maar het is een goede eindtijd (1:00.70, red.). Het biedt perspectief voor de rest van het toernooi en op weg naar de Paralympische Spelen in Rio.”

Bruinsma maakt op Madeira haar internationale debuut. De Friese zwemster is visueel gehandicapt en had daardoor pas na de finish door dat ze de concurrentie ruim voor was gebleven. “De race ging niet heel lekker. Ik zwom wat scheef, miste een keerpunt. Dus ik had niet het idee dat ik zou winnen. Dat ik nu goud heb gepakt, motiveert voor de rest van het toernooi. Er komen voor mij nog meer kansen, daar moet ik op blijven focussen.”

Zilver en brons
Na twee bronzen plakken op de eerste twee EK-dagen, was er naast twee keer goud ook zilver en brons op de derde dag. Chantalle Zijderveld veroverde brons op de 50 meter vrije slag (S10); haar tweede medaille op deze EK. Ook Thijs van Hofweegen was goed voor een tweede medaille. Hij pakte zilver op de 100 meter vrije slag (S6).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marc, Liesette, Chantalle en Thijs aan!