Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zes medailles voor Nederlandse roeiers bij WB Varese

Zes medailles voor Nederlandse roeiers bij WB Varese

RoadToRio

Cheer!

VARESE - De Nederlandse roeivloot heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Varese zes medailles veroverd. Nadat Marieke Keijser zaterdag al goud had gegrepen in de niet-olympische lichte skiff, werd een dag later nog een keer goud, driemaal zilver en een keer brons gewonnen. 

Deel dit artikel op social media
Er was op zondag onder meer twee keer goud. Zowel de mannen acht als de vrouwen acht voer als snelste op het Noord-Italiaanse meer.

Zilver was er voor Roel Braas en Mitchel Steenman in de twee-zonder, Lisa Scheenaard en Marloes Oldenburg in de dubbeltwee en voor de vrouwen dubbelvier (Nicole Beukers, Chantal Achterberg, Inge Janssen, Carline Bouw). De Holland Vier (Govert Viergever, Harold Langen, Peter van Schie en Vincent van der Want) scoorde brons.

De zes mediailles op zondag zorgden ervoor dat de Nederlandse roeiploeg bovenaan eindigde in het medailleklassement.

De mannen acht maakte er een spannend duel van met de Italiaanse boot. Op de streep was het verschil precies één seconde in het voordeel van de Nederlanders. De strijd in de achten bij de vrouwen was nog spannender.

De Nederlandse boot was op de meet enkele tienden sneller dan de Canadese boot.

Vierde plaatsen waren er voor de broers Vincent en Tycho Muda in de lichte dubbeltwee, Lisa Wörner en Ilse Paulis in de lichte dubbeltwee en de lichte mannen vier-zonder.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Roel, Mitchel, Lisa, Nicole, Chantal, Inge, Carline, Govert, Harold en Vincent aan!