Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Heemskerk benieuwd naar effect zwaardere trainingen bij Swim Cup

Heemskerk benieuwd naar effect zwaardere trainingen bij Swim Cup

RoadToRio

Cheer!

EINDHOVEN - Femke Heemskerk wil deze week bij de Swim Cup in Eindhoven ondervinden of haar keuze voor het strakke trainingsregime van de Franse coach Philippe Lucas de juiste is geweest op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

"Ik ga voor het eerst echt uitgerust een wedstrijd zwemmen sinds ik in dit trainingsregime zit. Ik ben dus heel benieuwd hoe het gaat", aldus Heemskerk, die donderdag voor het eerst in actie komt in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion.

De 28-jarige Zuid-Hollandse maakte vorig jaar na haar mislukte WK in Kazan, waar ze als favoriete bezweek onder de druk, de overstap van Eindhoven naar het Franse Narbonne.

"Dat is een grote verandering geweest zo'n tien maanden voor de Spelen. Maar je moet op dit niveau nu eenmaal risico's durven nemen om ergens te komen waar je nog nooit bent geweest."

Opladen

In haar eerste maanden in Frankrijk moest Heemskerk wel wennen aan de trainingen onder Lucas, die bekend staat om zijn harde aanpak. "Ik heb in het begin gedacht: ga ik dit wel trekken? Ik was erg moe, omdat ik gemiddeld 68 tot 72 kilometer per week zwom."

"In Eindhoven was dat slechts 45 tot 50 kilometer. Ik moest me daarom iedere keer weer opladen, ook omdat ik steeds niet precies wist hoe de training er onder Lucas uit zou zien. Maar op een gegeven moment was ik over dat punt heen. Mijn lichaam is nu aan de zware trainingen gewend. Het gaat goed."

De winnares van olympisch goud (2008 in Peking) en zilver (2012 in Londen) op de estafette heeft dan ook goede hoop dat ze kan excelleren op de Swim Cup.

"Ik voel me fysiek heel sterk. Maar het is nog afwachten hoe alles samenkomt, fysiek en mentaal. Of deze aanpak werkt weet ik dus nog niet helemaal. Dat wil ik nu in Eindhoven ondervinden."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Femke aan!