Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De Bakker knokt zich naar zege in Barcelona

De Bakker knokt zich naar zege in Barcelona

RoadToRio

Cheer!

Thiemo de Bakker heeft zich met de nodige problemen verzekerd van een plek bij de laatste 32 op het ATP-toernooi van Barcelona. Hij boekte een zwaarbevochten zege op de Zweed Elias Ymer, die een wildcard ontving: 6-4, 6-7 (3), 6-3.

Deel dit artikel op social media

De Bakker nam daarmee revanche op de 20-jarige Zweed, die hem vorig jaar in Barcelona in drie sets de baas was geweest.

De Westlander brak Ymer in de eerste game van het duel, waarna breaks lange tijd uitbleven. De Zweed maakte in het derde bedrijf een break achterstand nog ongedaan, maar na serviceverlies op 4-3 serveerde de Nederlandse nummer 102 van de wereld het duel met een lange game alsnog uit.

De Bakker, in 2010 halvefinalist in Barcelona, benutte pas zijn vierde wedstrijdpunt en moest in de slotgame drie breakpoints wegwerken.

In de tweede ronde neemt De Bakker het op tegen Kei Nishikori, die de laatste twee edities van het graveltoernooi wist te winnen.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thiemo aan!