Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Voetbalsters zetten eerste stap richting Rio

Voetbalsters zetten eerste stap richting Rio

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - De Nederlandse voetbalsters zijn het olympisch kwalificatietoernooi in eigen land goed begonnen. Zwitserland werd in Den Haag in een vermakelijk, maar niet al te best duel met 4-3 verslagen.

Deel dit artikel op social media

Nederland kende met het wegvallen van de geblesseerden Lieke Martens en Stefanie van der Gragt al de nodige problemen in de aanloop naar dit duel en ook de start was bepaald niet hoopgevend. Het spel van Oranje was slordig en na vier minuten opende Fabienne Humm de score. De aanvalster kreeg de bal met enig geluk voor de voeten en rondde prima af.

Herstel Oranje

Gaandeweg de eerste helft kwam de ploeg van bondscoach Arjan van der Laan beter in de wedstrijd. Oranje zocht meer de aanval en zette de Zwitsersen onder druk.

Na een half uur werd het dan ook verdiend 1-1. Viviane Miedema werd omvergelopen door Ana-Maria Crnogorcevic en Manon Melis benutte keurig de strafschop.

Na rust ging het aanvankelijk gelijkop, maar na een uur nam Oranje afstand. Binnen vijf minuten vonden Miedema (schot uit de draai), Mandy van den Berg (kopbal) en invalster Shanice van de Sanden (intikker) het net.

Zwitserland komt terug

Daarmee leek het duel gespeeld, maar Rahel Kiwic en Ramona Bachman profiteerden van slordigheden bij Oranje en brachten de spanning terug. Vlak voor tijd ontsnapte Nederland toen Eseosa Aigbogun nog de lat raakte.

Zwitserland,de mondiale nummer 20,werd vooraf als het zwakste land gezien op het OKT.Oranje (12) speelt nog tegen Noorwegen (10) en Zweden (8), dat het Scandinavische onderonsje met 1-0 won. De winnaar van het OKT mag naar Rio.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Vivianne, Manon, Mandy, Shanice, Desiree, Renate, Loes, Anouk, Sari, Sherida, Merel, Dominique, Daniëlle, Eshly, Tessel, Angela, Danique, Claudia en Myrthe aan!