Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Laan weet dat Noorwegen vecht voor laatste kans

Van der Laan weet dat Noorwegen vecht voor laatste kans

Coaching RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - De Nederlandse voetbalsters staan vanavond voor een cruciaal duel tijdens het olympisch kwalificatietoernooi. In een uitverkocht Kasteel in Rotterdam, normaal de thuishaven van Sparta, staat Oranje tegenover Noorwegen. De Noorse vrouwen zijn favoriet, maar verloor wel het eerste duel met 1-0 van Zweden. Nederland won nipt van Zwitserland en weet dat Noorwegen voor de laatste kans vecht.

Deel dit artikel op social media

Bondscoach Arjan van der Laan weet dat Noorwegen in de ogen van velen de favoriete ploeg is: "Dat is op basis van de historie, maar ik vind dat de vier ploegen die hier meedoen gelijkwaardig zijn."

Het Noorse voetbal is volgens Van der Laan niet te vergelijken met dat van Zwitserland. "Noorwegen speelt vooral degelijk, het Zwitserse voetbal is dynamischer. Noorwegen heeft goede spelers en twee heel sterke spitsen. Met ook nog een goede spits op de bank, maar die kan nog niet een hele wedstrijd spelen."

Omschakeling

Van der Laan gaat tactisch weinig veranderen. "We zijn sterk in de omschakeling en we kunnen snel en dreigend richting het doel gaan. Vanuit de opbouw moeten we iets aan het spel toevoegen om meer kansen te krijgen. Ik denk dat dat steeds beter gaat", aldus Van der Laan.

In de wedstrijd tegen Zwitserland kwam Oranje met 4-1 voor. Zwitserland knokte zich nog terug naar 4-3 en toen werd het toch nog spannend. Een indringend gesprek met de spelersgroep volgde: "Dat heeft iedereen in de oren geknoopt. Dat is namelijk bepalend of Noorwegen een probleem wordt of niet. Bij zo'n stand moet je de organisatie niet verlaten. En zeker niet opportunistisch gaan voetballen als dat niet meer nodig is."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Anouk, Sari, Dominique, Daniëlle, Manon, Vivianne, Shanice, Danique, Claudia, Mandy, Arjan, Myrthe, Eshly, Loes, Angela, Tessel en Sherida aan!