Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjevrouwen 'knallen erop' tegen Zweden

Oranjevrouwen 'knallen erop' tegen Zweden

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Het is vandaag voor de Oranjevrouwen erop of eronder op het olympisch kwalificatietoernooi. In Rotterdam moet er gewonnen worden van Zweden, wil Oranje nog kans maken op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Na de 4-3 winst op Zwitserland en de 4-1 nederlaag tegen Noorwegen is alleen winnen hoogstwaarschijnlijk niet genoeg. De Noorsen moeten ook nog eens punten verspelen tegen Zwitserland. Zo niet, dan draait het om doelsaldo. "We moeten nu laten zien wat we kunnen en waar wij voor staan", vindt aanvoerster Mandy van den Berg. "Ongeacht het resultaat op het andere veld."

Slim voetballen

Van den Berg denkt dat de frustratie, die restte na de wedstrijd tegen de Noorse vrouwen, Oranje goed zal doen. "We zeggen zo vaak: nu willen we het laten zien. Daar ligt het bij ons ook niet aan: er is genoeg passie en genoeg wil om te winnen. Maar op dit niveau gaat het ook om slim zijn en aanpakken. We moeten er gewoon vol op klappen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Desiree, Renate, Loes, Anouk, Sari, Anouk, Renate, Myrthe, Sherida, Lineth, Merel, Dominique, Daniëlle, Stefanie, Manon, Maayke, Vivianne, Petra, Kirsten, Shanice, Eshly, Lieke, Tessel, Angela, Danique, Claudia, Vanity, Marthe, Barbara, Liza, Mandy, Arjan, Jill, Inessa en Maran aan!