Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Baanwielrenner Veldt voldoet aan eis Rio

Baanwielrenner Veldt voldoet aan eis Rio

RoadToRio

Cheer!

LONDEN - Baanrenner Tim Veldt is op de WK in Londen op het onderdeel omnium als zevende geëindigd. Daarmee heeft hij voldaan aan de eis om uit te komen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Deel dit artikel op social media

Veldt stond voor aanvang van de afsluitende puntenkoers nog derde, maar hij gaf niets om een bronzen WK-medaille. Hij wilde deelname aan de Spelen veilig stellen en daarvoor moest hij in punten de Rus Viktor Manakov en de Zwitser Gael Suter voor blijven.

Hij kroop in het achterwiel van met name de Rus, die voor de WK slechts zeven punten achter stond op de wereldranglijst. Veldt slaagde in zijn missie; Manakov werd elfde.

Goud voor Colombia

De strijd om de medailles was een bijzonder spannende. De Colombiaan Fernando Gaviria, vorig jaar al wereldkampioen, verzamelde genoeg punten om zijn concurrent Elia Viviani voorbij te gaan. Viviani, leider na vijf onderdelen, kukelde zelfs het podium af nadat de Duitser Roger Kluge en de Australiër Glenn O'Shea allebei twee keer een ronde pakten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tim aan!