Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters met speels gemak naar halve finale EK

Waterpolosters met speels gemak naar halve finale EK

RoadToRio

Cheer!

BELGRADO - De Nederlandse waterpolosters hebben zich woensdag simpel geplaatst voor de halve finales van het EK. Oranje had in Belgrado zoals verwacht geen kind aan Duitsland: 19-2.

Deel dit artikel op social media

Nederland bleef in de vijf groepswedstrijden ongeslagen en eindigde zo als koploper in groep A. Duitsland zegevierde slechts twee keer en werd vierde in groep B met een doelsaldo van 43-82.

Dat verschil in kwaliteit was in het kwartfinaleduel duidelijk zichtbaar. Nomi Stomphorst werd met vijf treffers topscorer van de wedstrijd.

De ploeg van Arno Havenga strijdt donderdag vanaf 15.45 uur met Rusland of Spanje om een plek in de finale. Die twee ploegen spelen later op woensdag nog tegen elkaar. De Europees kampioen plaatst zich rechtstreeks voor de Olympische Spelen.

Oranje verloor twee jaar geleden de EK-finale van Spanje. In de groepsfase van dit Europees kampioenschap was Nederland veel te sterk voor de Russische vrouwen,

Scoringsdrift

Waar Oranje in het laatste groepsduel met Griekenland langzaam op gang kwam, daar stond de ploeg tegen de Duitse vrouwen binnen vier minuten al op een 4-0 voorsprong via Sabrina van der Sloot, Lieke Klaassen, Amarens Genee en Stomphorst.

Na de eerste periode was de voorsprong al opgelopen naar 8-0, waardoor de wedstrijd gespeeld was.

In de tweede periode stopte de scoringsdrift van Oranje enigszins en maakten de Duitse vrouwen met nog 2,5 minuten te spelen hun eerste doelpunt, maar de ruststand (11-1) liet weinig aan de verbeelding over.

In de tweede helft bleef het een ongelijke strijd en liep de ploeg van Havenga nog wat verder uit. Duitsland maakte in de laatste periode uit een strafworp nog een tweede treffer, waardoor de score uitkwam op 19-2.

Van de elf veldspeelsters van Oranje wisten allen Maud Megens en Leonie van der Molen het net niet te vinden. Naast Stomphorst waren ook aanvoerder Yasemin Smit (drie goals), Dagmar Genee, Sabrina van der Sloot, Amarens Genee en Lieke Klaassen (allen twee doelpunten) op schot.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Nomi, Yasemin, Dagmar, Sabrina, Amarens, Lieke, Isabella, Vivian, Marloes, Laura, Maud, Leonie, Debby en Arno aan!