Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Oranjevrouwen opnieuw te sterk voor Denemarken in oefenduel

Oranjevrouwen opnieuw te sterk voor Denemarken in oefenduel

RoadToRio

Cheer!

BELEK - De Oranjevrouwen hebben maandag met 2-1 van Denemarken gewonnen in een oefenwedstrijd in het Turkse Belek.

Deel dit artikel op social media

Vivianne Miedema en Daniëlle van de Donk verzorgden de productie voor het team van bondscoach Arjan van der Laan.

Vrijdag was Nederland ook al te sterk voor Denemarken; toen werd het 2-0 door doelpunten van Lieke Martens en Shanice van de Sanden.

Oranje bereidt zich in Turkije voor op het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in eigen land. Het OKT wordt van 2 tot en met 9 maart in Rotterdam en Den Haag gespeeld. Nederland moet eerste worden in een poule met Noorwegen, Zweden en Zwitserland om zich te plaatsen voor de Spelen in Rio de Janeiro.

Dinsdag vliegt de selectie weer terug naar Nederland. “Het was een nuttige week", vond bondscoach Arjan van der Laan. "Ik ben blij dat iedereen weer fit het vliegtuig ingaat. We hebben genoeg informatie verzameld en weten waar we staan. Er is nog een aantal dingen waar we aan moeten werken maar we kunnen met vertrouwen het Olympisch kwalificatietoernooi tegemoet gaan.”

Statistieken:
Denemarken-Nederland 1-2 (0-1)
Scoreverloop: 44. 0-1 Vivianne Miedema, 88. 1-1 Sanne Troelsgaard, 90+3. 1-2 Daniëlle van de Donk
Opstelling Nederland: Van Veenendaal (46. Christ); Van Lunteren, Kerkdijk (46. Munsterman), Van Dongen, Van den Heiligenberg; Zeeman, Groenen (65. Spitse), Roord; Van de Sanden (76. Van de Donk), Bakker (28. Miedema), Melis (46. Martens).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Merel, Lieke, Vivianne, Mandy, Shanice, Sari, Stefanie, Dominique, Manon, Daniëlle, Anouk, Sherida, Jill, Claudia, Desiree, Danique, Angela en Marthe aan!