Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bouwmeester domineert zeilraces Miami

Bouwmeester domineert zeilraces Miami

RoadToRio

Cheer!

MIAMI - Met nog twee dagen te gaan bij de wereldbekerwedstrijden in Miami doen de Team Delta Lloyd-zeilers nog steeds zeer goede zaken. Dorian van Rijsselberge, Lilian de Geus, Rutger van Schaardenburg en Marit Bouwmeester domineren nog steeds het veld en gaan allen aan de leiding in het klassement. Mandy Mulder en Coen de Koning staan in de Nacra 17-klasse momenteel op de tweede plaats.

Het was lang wachten voor de zeilers op dag vier van de wereldbekerwedstrijden in Miami. Door hevige regenval en onweer werden de wedstrijden uitgesteld. Pas aan het eind van de middag konden de zeilers het water op. Met uiteindelijk wisselende resultaten voor de Nederlanders. 

Laser
Van Schaardenburg start te vroeg en Nicholas Heiner wordt 17e. Van Schaardenburg blijft aan de leiding in de Laserklasse. 

Laser Radial Marit Bouwmeester zegeviert wederom, in de enige race van de dag. Van de tot nu toe 6 gevaren races deze week heeft Bouwmeester al 5 op haar naam weten te zetten. 

RS-X Mannen Van Rijsselberge zeilt naar een derde en vijfde plek en behoudt zijn koppositie in het klassement. Kiran Badloe pakt de winst in de eerste race van de dag en wordt zesde in de tweede race.

RS-X Vrouwen Lilian de Geus wordt elfde, zesde en vierde. De Britse Bryony Shaw komt gelijk in aantal punten maar Lilian heeft meer overwinningen dus blijft vooralsnog aan de leiding.

Nacra17 Mandy Mulder & Coen de Koning worden 15e en 11e, wat betekent dat ze hun koppositie in het klassement verliezen en nu op een tweede plek staan. 

49erFX Annemiek Bekkering & Annette Duetz kenden een goede dag en werden vierde in de enige race van de dag. De dames uit de Delta Lloyd talentploeg staan nu op een 13e plek overall. Nina Keijzer & Claire Blom, uitkomend voor Team Magic Marine, werden 12e en staan nu 15e in het klassement.

Laser klasse
1. Rutger van Schaardenburg, 21 pnt. 2. Jean Baptiste Bernaz, FRA, 31 pnt. 3. Robert Scheidt, BRA, 34 pnt. 15. Nicholas Heiner, 67 pnt.

Laser Radial klasse
1. Marit Bouwmeester, 5 pnt. 2. Evi van Acker, BEL, 11 pnt. 3. Lijla Xu, CHN, 13 pnt.

RS:X Mannen windsurfen
1. Dorian van Rijsselberge, 16 pnt. 2. Nick Dempsey, GBR, 22 pnt. 3. Aichen Wang, CHN, 23 pnt. 5. Kiran Badloe, 32 pnt. 28. Matthijs van 't Hoff, 145 pnt.

RS:X Vrouwen windsurfen
1. Lilian de Geus, 19 pnt. 2. Bryony Shaw, GBR, 19 pnt. 3. Patricia Freitas, BRA, 27 pnt.

Nacra 17 catamaran mixed
1. Jason Waterhouse & Lisa Darmanin, AUS, 68 pnt. 2. Mandy Mulder & Coen de Koning, 75 pnt. 3. Matias Buhler & Nathalie Brugger, SUI, 96 pnt.

49erFX
1. Alexandra Maloney & Molly Meech, NZL, 46 pnt. 2. Jena Mai Hansen & Katja Salskov-Iversen, DEN, 53 pnt. 3. Ragna Agerup & Mala Agerup, NOR, 66 pnt. 13. Annemiek Bekkering & Annette Duetz, 114 pnt. 15. Nina Keijzer & Claire Blom, 126 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Marit, Dorian, Rutger, Lilian, Mandy, Coen, Nina en Claire aan!