Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

WK para-atletiek, dag 4

Van 7 tot en met 15 november vindt het WK para-atletiek plaats in Dubai.

Er reizen er veertien Nederlandse atleten af naar Dubai: 5 mannen en 9 vrouwen. De Nederlandse atleten die in actie komen, starten op 23 onderdelen. Nikita den Boer, Fleur Schouten, Kimberly Alkemade, Noëlle Roorda en Olivier Hendriks staan in Dubai aan de start van hun eerste WK. Waar Fleur en Olivier al ervaring hebben op grote internationale toernooien (o.a. EK 2018 in Berlijn), is het voor Nikita, Kimberly en Noëlle het eerste grote mondiale atletiekevenement.

In 2017 reisden we met een ploeg van tien atleten af naar Londen voor de WK en werden er in totaal 7 medailles veroverd: één gouden, vijf zilveren en één bronzen.

TeamNL bestaat uit:

vrouwen: 

Marlène van Gansewinkel (100 en 200 meter, verspringen), Kimberly Alkemade (100 en 200 meter), Nienke Timmer (100 meter), Fleur Jong (100 meter en verspringen), Amy Siemons (100 meter), Nikita den Boer (5000 meter), Fleur Schouten (verspringen), Lara Baars (kogelstoten), Noelle Roorda (speerwerpen).

mannen: 

Ronald Hertog (200 meter), Olivier Hendriks (400 meter), Stefan Rusch (100 meter), Kenny van Weeghel (100, 400 en 800 meter), Ranki Oberoi (verspringen).

Programma en uitslagen:

via deze website of via de website van de Atletiekunie