Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK kwalificatie (v): Turkije-Nederland

De Oranje Leeuwinnen spelen 8 november hun vijfde EK-kwalificatieduel in Izmir tegen Turkije. De wedstrijd is te zien bij Veronica. 

Jackie Groenen, Kika van Es en Shanice van de Sanden zijn terug in de selectie van de Nederlandse voetbalsters. Groenen en Van de Sanden misten de laatste kwalificatieduels met Slovenië en Rusland. Van Es liet zich na het WK van afgelopen zomer aan een knie opereren en miste alle vier de kwalificatiewedstrijden van Oranje. Voor de langdurig geblesseerde Lieke Martens en Stefanie van der Gragt komen de laatste interlands van dit jaar nog te vroeg.

Vier dagen na het duel tegen Turkije komt Slovenië op bezoek in het Gelredome in Arnhem. Nederland is na vier kwalificatieduels nog zonder puntenverlies. De negen groepswinnaars van de kwalificatiepoules plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2021 in Engeland, net als de drie beste nummers twee. De overige zes nummers twee spelen in een play-off om de drie resterende plaatsen.

Selectie Nederland:

Lineth Beerensteyn (Bayern München), Dominique Bloodworth (VfL Wolfsburg), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Everton), Loes Geurts (Kopparbergs/Göteborg FC), Jackie Groenen (Manchester United), Renate Jansen (FC Twente), Inessa Kaagman (Everton), Danique Kerkdijk (Brighton & Hove Albion), Desiree van Lunteren (Ajax), Vivianne Miedema (Arsenal), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Victoria Pelova (Ajax), Jill Roord (Arsenal), Shanice van de Sanden (Olympique Lyon), Katja Snoeijs (PSV), Sherida Spitse (Vålerenga), Sari van Veenendaal (Atlético Madrid), Jennifer Vreugdenhil (Valencia) en Ashleigh Weerden (FC Twente).

Kaarten en meer informatie:


Via deze site.