Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wielrennen: Criterium du Dauphiné, etappe 5

Van 9 tot en met 16 juni vindt het Critérium du Dauphiné plaats. De wedstrijd maakt deel uit van de World Tour. In 1980 kende deze koers voor het laatst een Nederlandse winnaar, Johan van der Velde. Vorig jaar won Geraint Thomas de wedstrijd. 

De Dauphiné is voor veel renners de laatste test voor de Tour de France. De editie van dit jaar begint met een rit naar het Zwitserse skioord Champéry. Ook in de tweede etappe naar Craponne-sur-Arzon komen de klimmers aan hun trekken. Pas in de derde en de vijfde etappe liggen er kansen voor de sprinters. Tussen die etappes in is er een individuele tijdrit die qua lengte (26,1 km) en zwaarte van het parcours veel overeenkomsten vertoont met de race tegen de klok ruim een maand later in de Tour de France. De laatste drie ritten wordt er vooral weer veel geklommen met een aantal bekende en minder bekende hellingen.

Nederlandse deelname:

Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Pascal Eenkhoorn, Lennard Hofstede, Wout Poels, Laurens ten Dam, Joris Nieuwenhuis, Martijn Tusveld.

Programma en uitslag:

via deze website