Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolo World League: Nederland-Frankrijk (v)

De Nederlandse waterpolodames zijn in de poulefase van de World League ingedeeld bij Frankrijk, Italië en Hongarije. De Nederlandse dames troffen alle tegenstanders ook al op het succesvolle EK in Barcelona. 

Op 5 maart treft TeamNL Frankrijk in Rotterdam, voor het zesde en laatste duel in de groepsfase. 

De winnaar van de Super Final van de World League kwalificeert zich voor de Olympische Spelen van Tokyo 2020.

Kaarten voor het duel kunnen worden besteld via www.knzb.nl/tickets.

Livestream op ZwemsportTV:

Nederlandse deelname:

Debby Willemsz (Widex GZC Donk, keepster), Sarah Buis (UZSC, keepster), Isabella van Toorn (Widex GZC Donk), Brigitte Sleeking (CN Sant Andreu, Spanje), Ilse Koolhaas (Orizzonte, Italië), Nomi Stomphorst (Widex GZC Donk), Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Nina ten Broek (Polar Bears), Vivian Sevenich (UVSE, Hongarije), Simone van de Kraats (Polar Bears), Iris Wolves (Polar Bears), Rozanne Voorvelt (ZVL-1886) en Dagmar Genee (UZSC). 

Programma en resultaten:

klik hier

06-11-2018: Nederland-Italië 7-9

04-12-2018: Frankrijk-Nederland 6-18

12-01-2019: Nederland-Hongarije 13-14

15-01-2019: Italië-Nederland 9-6

12-02-2019: Hongarije-Nederland 10-11

05-03-2019: Nederland-Frankrijk