Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

EK-kwalificatie Nederland - Duitsland

Het Nederlands elftal is voor zijn kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap in 2020 ingedeeld in groep C. Daarin neemt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het op tegen Duitsland, Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. Op 24 maart speelt Oranje de tweede kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. Duitsland is de tegenstander. Het duel in de Johan Cruyff Arena is rechtstreeks te volgen bij de NOS.

Tickets: de wedstrijd is uitverkocht.

Selectie Nederland:

Keepers: Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona) en Jeroen Zoet (PSV);

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon) en Stefan de Vrij (Internazionale);

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord) en Georginio Wijnaldum (Liverpool);

Aanval: Ryan Babel (Fulham), Steven Berghuis (Feyenoord), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Luuk de Jong (PSV) en Quincy Promes (Sevilla).

Programma:

Donderdag 21 maart, 20:45 uur: Nederland - Wit-Rusland 4-0
Zondag 24 maart, 20:45 uur: Nederland-Duitsland
Vrijdag 6 september, 20:45 uur: Duitsland-Nederland
Maandag 9 september, 20:45 uur: Estland-Nederland
Donderdag 10 oktober, 20:45 uur: Nederland - Noord-Ierland
Zondag 13 oktober, 18:00 uur: Wit-Rusland - Nederland
Zaterdag 16 november, 20:45 uur: Noord-Ierland - Nederland
Dinsdag 19 november, 20:45 uur: Nederland-Estland