EK waterpolo (v): Nederland-Italië

Van 14 tot en met 28 juli vindt het EK waterpolo plaats in Barcelona. De Nederlandse vrouwen treffen Italië, Griekenland, Israël, Frankrijk en Kroatië in de groepsfase. Kroatië is de eerste tegenstander. De top vier uit de poule plaatst zich voor de kwartfinales.

De mannen hebben zwaarder geloot. Het team van bondscoach Robin van Galen is ingedeeld in een poule met wereldkampioen Kroatië, het sterke Griekenland en Turkije. De Kroaten zijn de eerste tegenstander. De groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinales, de nummers twee en drie moeten in kruisfinales een plaats bij de laatste acht afdwingen. De waterpoloërs eindigden op het vorige EK als twaalfde.

De NOS besteedt via livestreams op www.nos.nl aandacht aan de EK.

Nederlandse deelname:

Vrouwen: 
Debby Willemsz, Laura Aarts, Nomi Stomphorst, Brigitte Sleeking, Dagmar Genee, Rozanne Voorvelt, Ilse Koolhaas, Sabrina van der Sloot, Vivian Sevenich, Maud Megens, Bente Rogge, Iris Wolves, Kitty-Lynn Joustra

Mannen: Lars Gottemaker, Robin Lindhout, Eelco Wagenaar, Thomas Lucas, Jesse Koopman, Jorn Winkelhorst, Jorn Muller, Milan de Koff, Sam van den Burg, Guus van Yperen, Pascal Janssen, Ruud van der Horst, Jesse Nispeling, Milos Filipovic.

Programma en uitslagen:

vrouwen: 
14 juli, 14.00 uur: Nederland-Kroatië (live op www.nos.nl)
15 juli, 17.00 uur: Nederland-Israël (live op www.nos.nl)
17 juli, 20.30 uur: Nederland-Italië (live op www.nos.nl)
19 juli, 18.30 uur: Nederland-Frankrijk (live op www.nos.nl)
21 juli, 20.30 uur: Nederland-Griekenland (live op www.nos.nl)

mannen:
16 juli, 17.00 uur: Nederland-Kroatië (live op www.nos.nl)
18 juli, 15.30 uur: Nederland-Griekenland (live op www.nos.nl)
20 juli, 14.00 uur: Nederland-Turkije (live op www.nos.nl)

Uitslagen en andere info via de toernooiwebsite