De Curling Quiz

In aanloop naar de Olympische Winterspelen van 2018 in Zuid Korea, laten Frans Bauer, Ellen Hoog en Mark Tuitert Nederland kennismaken met de teamsport Curling in een winterse kennisquiz.

In De Curling Quiz gaan wekelijks twee teams van 3 sportieve bekende Nederlandse de strijd met elkaar aan met behulp van bezems en stenen. De strijd wordt gevoerd onder toeziend oog van presentator Frans Bauer. Het doel is om zoveel mogelijk punten te vergaren door het beantwoorden van sportieve en winterse vragen en vervolgens zo goed mogelijk te curlen.

De teams worden bijgestaan door twee vaste teamcaptains; voormalig-topschaatser en Olympisch kampioen Mark Tuitert en voormalig-tophockeyster en tweevoudig Olympisch kampioen Ellen Hoog. Sportcommentator Evert ten Napel doet verslag van alle sportieve prestaties in de studio.

De twee beste teams gaan in de laatste aflevering de strijd met elkaar aan tijdens de grote finale! De bekende Nederlandsers die meedoen zijn: Maarten van der Weijden, Patrick Martens, Daan Boom, Tim Coronel, Rintje Ritsma, Keizer, Frits Sissing, Mark van Eeuwen, Brace, Xander de Buisonjé, Klaas van Kruistum en Wolter Kroes.

Vanaf zondag 14 januari, 20:20 op NPO 1