Fed Cup: Slowakije-Nederland

Het Nederlands Fed Cupteam speelt op 22 en 23 april een uitwedstrijd tegen Slowakije voor handhaving in de Wereldgroep van het landentoernooi. Oranje speelt in Bratislava op een indoor gravelbaan.

De equipe van Paul Haarhuis is veroordeeld tot het spelen van play-offs na de nederlaag op 11 en 12 februari in Wit-Rusland (4-1). Slowakije won in Wereldgroep II van Italië, met 3-2. Slowakije is de nummer dertien op de landenranglijst. Nederland staat achtste.

Het Nederlands Fed Cupteam vor deze ontmoeting:

  • Kiki Bertens
  • Richel Hogenkamp
  • Arantxa Rus
  • Cindy Burger

In februari 2015 stonden Nederland en Slowakije ook tegenover elkaar. In Apeldoorn won Oranje destijds met 4-1 en plaatste het zich voor de play-offs van de Wereldgroep. Arantxa Rus was belangrijk met twee enkelspelzeges (zie video). De stand in de onderlinge ontmoetingen is 2-1 voor Nederland, dat in 1996 ook van de Slowaakse vrouwen won. In 2006 trok Slowakije aan het langste eind. 

Live de wedstrijden volgen?

Alle wedstrijden zijn live te bekijken via TennisTV en voor abonnees van Ziggo Sport. Op zowel zaterdag als zondag beginnen de wedstrijden om 13.00.