Korrel OS Parijs Uitgeschakeld BSR

Judoka’s Guusje Steenhuis en Michael Korrel grijpen naast het brons

01 augustus 2024

Het is Guusje Steenhuis en Micheal Korrel niet gelukt om een olympische medaille te veroveren. De twee judoka’s verloren allebei hun eerste wedstrijd in de herkansing. Ze eindigden daarmee allebei als zevende. 

Voor Guusje Steenhuis begon de dag goed met winst tegen de Poolse Beata Pacut-Kloczko. In de kwartfinale verloor de Nederlandse judoka met een ippon van de Israëlische Inbar Linir. In de herkansing nam ze het op tegen de Japanse Rika Takayama. Guusje Steenhuis begon goed, maar de Japanse zorgde met een ippon voor een nederlaag. 

Michael Korrel plaatste zich op indrukwekkende wijze voor de kwartfinale op de Olympische Spelen, maar verloor daarin van Muzaffarbek Turoboyev uit Oezbekistan. In de herkansing nam hij het op tegen de Israëlische Peter Paltchik, de nummer 11 van de wereld. Tijdens de golden score ging het mis. De Nederlandse judoka werd op zijn rug gegooid door de Israëliër. De kans op brons was daarmee verkeken voor Nederland. 

Het olympische judotoernooi duurt nog tot en met 3 augustus. Morgen zijn er weer nieuwe medaillekansen voor de Nederlandse judoploeg. Dan komen Marrit Kamps en Jelle Knippe in actie.

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle