Worthy De Jong OS Parijs BSR AGENCY

Historische medaille: 3x3-basketballers nemen gouden plak mee naar huis

05 augustus 2024
Redactie

Historisch goud voor Worthy de Jong, Arvin Slagter, Dimeo van der Horst en Jan Driessen. Zij schreven vanavond geschiedenis op het Place de la Concorde in Parijs. Het is de eerste olympische medaille ooit in het basketbal voor Nederland. 

Het was een ongekend spannende nek-aan-nek-race tussen Frankrijk en Nederland. Nederland stond lang voor, maar de Fransen kwamen terug. Met nog een paar seconden op de klok stonden de Nederlandse 3x3-basketballers achter. Nederland bleef koelbloedig en zorgde voor de gelijkmaker. In de verlenging werd het zo mogelijk nog spannender. Worthy de Jong zorgde uiteindelijk voor de spectaculaire winst tegen Frankrijk (18-17).  

In Tokio voor het eerst   

3x3 basketbal stond drie jaar geleden in Tokio voor het eerst op het olympisch programma. De vrouwen wisten zich niet te kwalificeren, maar de mannen wel. TeamNL reikte tot de kwartfinales, waarin het werd uitgeschakeld.

Van de huidige ploeg waren Dimeo van der Horst en Arvin Slagter er in de Japanse hoofdstad ook bij. Jan Driessen en Worthy de Jong maakten in Parijs hun olympische debuut.

Gerelateerde sporters

Toon alle 4

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle