Teamsprinters BSR AGENCY OS 2024 900X600

Bullet Train knalt opnieuw naar olympisch goud

06 augustus 2024
Redactie

De Nederlandse teamsprinters hebben hun olympische titel met enorme overmacht geprolongeerd. Roy van den Berg, Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland reden in de finale tegen Groot-Brittannië een wereldrecord.

De tijd van de Bullet Train was 40,949, waarmee voor het eerst een ploeg onder de 41 seconden dook. "Wat mij betreft was dit vlekkeloos", oordeelde Jeffrey Hoogland voor de camera's van de NOS.

Het Nederlandse trio toonde op de baan in Saint Quentin en Yvelines al eerder hun topvorm. In de eerste ronde werd het wereldrecord scherper gesteld naar 41,191. 

Van den Berg, Lavreysen en Hoogland vormen al jaren een supertrio. In 2019 reed de Nederlandse teamsprintploeg voor het eerst in deze samenstelling. Op het wereldkampioenschap in Pruszków werd de gouden medaille veroverd. Daarna volgden wereldtitels in 2020, 2021 en 2023. Tussendoor werd in 2021 de olympische titel veroverd. Matthijs Büchli reed in Tokio de kwalificatie, maar in Parijs was het niet toegestaan om een vierde man aan de ploeg toe te voegen.

Gerelateerde sporters

Toon alle 3

Gerelateerde teams

Gerelateerde artikelen

Toon alle