Teamnlhuis

Joop Zoetemelk en Kiran Badloe openen TeamNL Huis

27 juli 2024
Redactie

Het TeamNL Huis in Parijs is vandaag officieel geopend door oud-Olympische kampioenen wielerlegende Joop Zoetemelk (77) en windsurfer Kiran Badloe (29). Zij zijn de oudste en jongste sporters onder de 70 goudenmedaillewinnaars van TeamNL die op uitnodiging van NOC*NSF de ceremonie bijwoonden.

Joop Zoetemelk, voormalig wielrenner, won goud op de ploegentijdrit tijdens de Olympische Spelen van 1968 in Mexico-Stad. Kiran Badloe werd in 2021 in Tokio Olympisch kampioen in het windsurfen.

Met een grote gouden schaar knipten de twee het lint door waarmee het huis symbolisch werd geopend. Het TeamNL Huis dat in het oosten van Parijs ligt, in en rond concerthal Le Zénith, biedt dagelijks ruimte aan 6500 Nederlandse sportfans. Hier kunnen zij komende twee weken samen de wedstrijden bekijken, successen vieren en medaillewinnaars huldigen. 

Teamnlhuis2
Met een gouden schaar knippen Joop Zoetemelk en Kiran Badloe het lint door. Helemaal links Arno de Jong van de Nederlandse Loterij, op rechts NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg

De opening was ook een eerbetoon aan de 149 gouden medailles die Nederland tot nu toe heeft behaald, met in totaal 70 goudenmedaillewinnaars aanwezig bij de ceremonie. 

Vandaag brengen we een welverdiende ode voor hun topprestaties, kracht en doorzettingsvermogen.

NOC*NSF voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg

NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg sprak haar waardering uit voor de gouden groep: “Het was fantastisch om vandaag in gezelschap van al deze Olympische iconen ons eerste eigen TeamNL Huis te mogen openen. Nederlandse topsporters die ons nog altijd inspireren door de prestaties die zij hebben geleverd. Vandaag brengen we hen een welverdiende ode voor hun topprestaties, kracht en doorzettingsvermogen. Met deze onvergetelijke prestaties inspireren zij het huidige TeamNL om tijdens de Olympische Spelen alles op alles te zetten en het beste uit zichzelf te halen.”

Gerelateerde sporters

Gerelateerde artikelen

Toon alle