Mark Huizinga Portret 2022 900X600

Mark Huizinga chef de mission Europese Spelen Krakau 2023

28 december 2022
Joris Dieterman

Mark Huizinga is chef de mission van TeamNL tijdens de Europese Spelen in 2023. Het multisportevenement vindt van 21 juni tot en met 2 juli plaats in het Poolse Krakau.

“Het is een eer om de sporters te mogen begeleiden tijdens de Europese Spelen komende zomer”, zegt de 49-jarige Huizinga. “Dit is een belangrijk toernooi in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarom is ons gezamenlijke doel om zo goed mogelijk te presteren. Daar wil ik graag aan bijdragen.”

Dit is een belangrijk toernooi in aanloop naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Daarom is ons gezamenlijke doel om zo goed mogelijk te presteren.

Mark Huizinga

Het is de eerste keer dat de olympisch judokampioen van Sydney chef de mission is van TeamNL tijdens de Europese Spelen. Wel vervulde Huizinga die rol al bij de Jeugd Olympische Spelen. Zowel in Nanjing (2014) als Buenos Aires (2018) leidde hij de Nederlandse ploeg.

Er zijn nog geen Nederlandse sporters gekwalificeerd voor Krakau 2023. Er zal in 26 sporten om de medailles worden gestreden.

Lees er hier meer over

Vierjaarlijks multisportevenement

De Europese Spelen zijn een vierjaarlijks multisportevenement. Net als de Pan American Games en de Asian Games zijn het continentale Spelen. Het Europees Olympisch Comité EOC is organisator. Komend jaar worden de Europese Spelen voor de derde keer gehouden. De eerste editie vond plaats in 2015 in Baku, in 2019 was Minsk de tweede halte.

Gerelateerde artikelen