Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schaatser Ronald Mulder beëindigt na dit seizoen zijn loopbaan. 

De 36-jarige Zwollenaar veroverde tijdens de Olympische Spelen van Sotsji in 2015 brons op de 500 meter. Zijn broer Michel werd toen olympisch kampioen.

Ronald veroverde in 2018 de Europese titel op de 500 meter. In datzelfde jaar eindigde de sprinter tijdens de Spelen van PyeongChang zevende op die afstand. in 2019 werd Ronald met Kai Verbij en Kjeld Nuis wereldkampioen op de teamsprint. Hij schreef tijdens zijn loopbaan diverse wereldbekerwedstrijden op de 500 meter op zijn naam, de laatste keer vorig jaar januari in Heerenveen.

Ronald slaagde er dit seizoen niet in om zich te kwalificeren voor de Spelen van Beijing en komt ook niet in actie op het WK sprint. Hij is nog steeds houder van het nationale record op de 500 meter.