Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Snowboarder Chris Vos heeft op de Paralympische Spelen in Beijing de zilveren medaille veroverd op de banked slalom. De geboren Haarlemmer moest vrijdag op het Zhangjiakou Genting Snow Park alleen de Chinees Zhongwei Wu voor zich laten. De Nederlandse vrouwen vielen buiten de prijzen. Lisa Bunschoten eindigde als zevende, Renske van Beek als twaalfde.

Het is de derde Nederlandse medaille deze Paralympische Winterspelen. Eerder was er zilver voor alpineskiër Jeroen Kampschreur op de supercombinatie. Niels de Langen eindigde achter hem als derde en pakte het brons.

Chris werd in januari op het WK in Lillehammer nog vijfde op de banked slalom. In Beijing zette hij een ijzersterke eerste run neer. Met een tijd van 1:12,08 bezette hij de tweede plaats.

In de tweede run kon geen van de deelnemers aan die tijd tippen, waardoor Chris op het moment dat hij aan zijn tweede afdaling begon, al zeker was van een medaille. Hoewel Chris zijn tijd met 0,02 seconde verbeterde, veranderde zijn medaille niet van kleur. 
"Ik heb alles eruit gehaald wat erin zat", reageerde Chris na afloop.

Vrouwen buiten de prijzen
Lisa Bunschoten startte in Beijing als wereldkampioen op dit onderdeel. In de eerste run klokte ze de vijfde tussentijd (1:19,02). In de tweede race was ze 0,02 seconde sneller, maar desondanks zakte ze twee plaatsen in het klassement. Renske van Beek stond na de eerste run tiende (1:23,26) en wist haar tijd in de tweede poging niet te verbeteren (1:23.35), wat haar de elfde plaats opleverde.

Chris Vos in actie in Beijing (BSR Agency).

Chris Vos in actie in Beijing (BSR Agency).