Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Vrijdag 23 oktober is het 56 jaar geleden dat Anton Geesink olympisch goud pakte in de Budokan-hal in Tokio. Vorig jaar werd Noël van 't End in dezelfde hal wereldkampioen. Hij brengt een ode aan zijn voorbeeld.

Anton Geesink versloeg in de finale de thuisfavoriet, Akio Kaminaga. Daarmee was hij de eerste niet-Japanse olympisch kampioen judo. Vooral de manier waarop Anton won maakte indruk: uit respect voor de tegenstander stuurde zijn juichende fans van de mat.