Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Keet Oldenbeuving krijgt Young Talent Award

Keet Oldenbeuving krijgt Young Talent Award

Cheer!

Skateboardster Keet Oldenbeuving heeft dit jaar de Young Talent Award gewonnen. Dat is woensdag bekendgemaakt tijdens het NOS|NOC*NSF Sportgala in Amsterdam. De Young Talent Award wordt ieder jaar toegekend aan een groot talent uit de Nederlandse sport.

Deel dit artikel op social media

De 15-jarige Utrechtse doet sinds jonge leeftijd aan skateboarden. Inmiddels is ze zo goed, dat ze op seniorentoernooien meedoet om de prijzen. Zo werd ze in oktober in Rusland Europees kampioen skateboarden op het onderdeel street. Ook werd Keet dit jaar Nederlands kampioen. Dat haar prestaties beloond zouden worden met de Young Talent Award, had ze niet verwacht. “Ik had er wel eens van gehoord, maar ik keek er wel van op dat ik die prijs heb gekregen”, reageert ze. “Het was nooit in me opgekomen dat ik daarvoor in aanmerking zou komen. Heel erg leuk natuurlijk.”

Dafne Schippers
Keet kreeg het bericht eerder deze maand te horen tijdens een workshop radio maken. Atlete Dafne Schippers zat in het complot en had een boodschap voor haar ingesproken. “Ik hoorde een spraakbericht van haar”, vertelt Keet. “Ze vertelde dat ik de Young Talent Award had gewonnen. Ik dacht eerst dat dat bij de workshop hoorde. Het drong niet helemaal tot me door dat het echt was. Toen ik dat door kreeg was ik natuurlijk heel erg blij.”

Dafne won zelf de prijs in 2011. Vorig jaar ging de eer naar Matthijs de Ligt. Andere winnaars waren onder anderen Max Verstappen en Matthieu van der Poel. “Wel een beetje gek dat ik daar nu tussen sta”, vindt Keet. “Maar het is wel een mooi rijtje.”

Skateboarden olympisch
Keet hoopt volgend jaar mee te doen aan de Olympische Spelen. In Tokio staat skateboarden voor het eerst op het programma. “Dat is wel mijn doel”, bevestigt ze. “Het is een heel groot evenement waar veel mensen naar kijken. Ik ben druk bezig me daarvoor te kwalificeren.”

De Young Talent Award wordt ieder jaar toegekend aan een groot talent uit de Nederlandse sport. De sportbonden kunnen kandidaten voordragen. Een onafhankelijke vakjury selecteert uit deze voordrachten de winnaar van dat jaar.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Keet aan!