Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zilver voor handboogschutters Bayardo en Van den Berg

Zilver voor handboogschutters Bayardo en Van den Berg

Cheer!

Gabriela Bayardo en Sjef van den Berg zijn bij de wereldkampioenschappen handboogschieten tweede geworden bij de gemengde teams. In de finale kon de nummer 6 van de plaatsingslijst niet voor een verrassing zorgen tegen de absolute favoriet, Zuid-Korea. Lee Woo-Seok en Kan Chae-Young pakte zonder setverlies de wereldtitel 6-0.

Deel dit artikel op social media

Aan aanmoedigingen geen gebrek in de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. De tribune met ruim 2500 stoelen was volledig uitverkocht om de finales, in het bijzonder die van Sjef en Gaby, te aanschouwen. Met regelmaat ging de ‘wave’, aangespoord vanaf de VIP tribune, door het publiek.

Set 1 NED (36) 0-2 (39) KOR Korea mag de wedstrijd openen op de Parade en doet dit met een 19 punten. Gaby antwoord met een 9, maar dan schiet Sjef een 8. “Het was niet eens een heel slechte pijl, maar de omstandigheden zijn hier toch weer anders en dan moet je bijstellen.” Korea sluit de set af met 10,10 en pakt de set.

Set 2 NED (38) 0-4 (39) KOR in de tweede set schieten beide landen een topscore, echter wederom pakt Korea een klein voordeel en trekt de partij naar een 4-0 voorsprong.

Set 3 NED (34) 0-6 (36) KOR In de derde set is het erop of eronder voor TeamNL. Setverlies betekent voor de Nederlanders direct verlies in de partij. Gaby en Sjef openen de set matig met tweemaal een 8. Echter weet Korea deze kans niet te grijpen om een beslissend voordeel te pakken 8,9. Nu moet Nederland druk zetten; ….9…...9. De dame van Korea antwoord hierop met een 10 waarmee een 7 genoeg is voor de winst. De afsluitende pijl…..10! Korea is wereldkampioen!

“ik ben blij met mijn medaille maar hier heb ik meer aan!” antwoord Sjef met een lach op de vraag of hij blijer is met de medaille of de stroopwafels. “Er had wel meer ingezeten vandaag. De Koreanen lieten in de finale wel steekjes vallen maar die hebben we niet kunnen benutten, deel door mijn eigen foutjes. Daar baal ik van maar voor het toernooi in het algeheel ben ik erg tevreden.”

Olympisch ticket voor mixed team nog mogelijk in Minsk.

Een belangrijke kans voor Gaby Bayardo om een Olympisch ticket te bemachtigen en daarmee ook deel te nemen in de mixed team wedstrijd ligt komende week in Minsk tijdens de Europese Spelen. Daar moet het Nederlands duo het toernooi winnen voor het felbegeerde ticket. “We maken zeker kans op de overwinning. Want daar schieten we niet tegen Korea. Het zou me verbazen als ze er zijn tijdens de Europese Spelen”. lacht Van den Berg. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjef en Gaby aan!