Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wout Poels juicht na zware, regenachtige bergrit in Dauphiné

Wout Poels juicht na zware, regenachtige bergrit in Dauphiné

Cheer!

Wout Poels (Team Ineos) heeft zijn vorm laten zien vlak voor de Tour de France. De Nederlander won de 7e etappe van het Critérium du Dauphiné, een zware bergrit van 133,5 kilometer met 4 beklimmingen.

Deel dit artikel op social media

Poels reed in de slotkilometer naar Jakob Fuglsang en Emanuel Buchmann toe en was in de dalende slotmeters de snelste. Fuglsang in de nieuwe leider.

Oorlog op slotklim
Alexey Loetsenko was op de slotklim van Le Sept Laux de laatste vroege vluchter die werd bijgehaald door de favorieten. Nairo Quintana probeerde het al vroeg, maar hij bleek niet sterk genoeg. Fuglsang en Buchmann reden wel weg en 1 van hen leek de ritzege te gaan pakken. Maar in de slotkilometer reed Poels nog vanuit de achtervolgende groep (met klassementsleider Adam Yates) naar de 2e koplopers. Hij ging er direct overheen en kon in de stromende regen winnen, voor de nieuwe leider Fuglsang en Buchmann.

Poels staat nu 5e in het klassement, op 28 seconden van Fuglsang. Adam Yates staat 2e op 8 seconden van de Deense leider. Steven Kruijswijk verloor wat tijd en zakte van plek 5 naar 9 in het klassement. Zondag wacht de slotrit: opnieuw een bergrit met aankomst op een beklimming.

Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Wout aan!