Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Mollema krijgt podiumplek in Vuelta, na schrappen Cobo uit uitslag

Mollema krijgt podiumplek in Vuelta, na schrappen Cobo uit uitslag

Cheer!

Bauke Mollema heeft alsnog zijn zo felbegeerde podiumplek in een grote ronde. De Spanjaard Juan José Cobo is betrapt op doping en is al zijn prijzen die hij tussen 2009 en 2011 won kwijt. Daaronder valt ook eindzege in de Vuelta van 2011. Bauke Mollema werd in de oorspronkelijke uitslag vierde, maar schuift door de straf van Cobo op naar plek 3. 

Deel dit artikel op social media

"Ik de nummer drie van de Vuelta van 2011? Daar lijkt het op. Ik weet niet hoe zoiets officieel gaat. Hij kan nog in beroep waarschijnlijk, maar het ziet er naar uit dat er een podiumplek op mijn palmares komt. Voor mij zal er niet veel veranderen, maar het is toch leuk als je dat later kunt zeggen. Al is dit is niet de manier waarop je het wil, door het acht jaar later te horen’’, verklaarde de Groninger, die destijds reed voor de Rabobank-ploeg.


Door de straf mag Chris Froome, die in 2011 op 13 seconden van Cobo tweede werd in de eindklassering, een grote ronde op zijn naam bijschrijven. Al zal het niet zo lekker voelen als 'm daadwerkelijk winnen.

Etappezege Wout Poels
Ook voor Wout Poels zit er nog een beetje genoegdoening in de schorsing voor Cobo. De Limburgse renner van Team Ineos (toen Vacansoleil) werd in de Vuelta van 2011 tweede in de 15e etappe naar de Angliru, 48 seconden achter Cobo. Poels wordt met terugwerkende kracht etappewinnaar van die bergrit. "Heel vreemd om zo te winnen”, reageerde hij. 

"Het is supergoed dat dopinggebruikers worden gepakt en dat de valsspelers ook nog na zo lange tijd eruit worden gevist. Maar ja, het is niet de manier waarop je wil winnen. Je wil natuurlijk winnen met de handen omhoog en daarna het podium op. Het doet mij nu niet meer zoveel. Het is niet zo dat ik denk: het was één van de mooiste sportmomenten van mijn carrière.”

Cobo is vijf jaar geleden gestopt met wielrennen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Bauke en Wout aan!