Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

De week van TeamNL: Hockeyteams opnieuw langs België

De week van TeamNL: Hockeyteams opnieuw langs België

Cheer!

Onze sporters komen deze week weer over de hele wereld in actie. Lees hier de belangrijkste resultaten en het laatste nieuws.

Deel dit artikel op social media

Zondag 9 juni

Oranje verliest finale Nations League
Het Nederlands elftal heeft de finale van de Nations League verloren. In Porto was Portugal met 1-0 de betere ploeg. Lees meer.Kimmann pakt dubbel in Parijs
BMX’ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben een succesvol wereldbekerweekend in Frankrijk achter de rug. Kimmann won in Saint-Quentin-en-Yvelines zondag de zesde wedstrijd. Laura Smulders eindigde bij de vrouwen als 2e achter de Française Valentino Manon. Zaterdag wisten Kimmann en Smulders allebei te winnen.

Verstappen vijfde in Canada
Gestart van plaats negen, gefinisht op vijf. Precies zoals Max Verstappen voorspeld had. Een spectaculaire inhaalshow had hij er niet eens voor nodig. "Dit was gewoon uit de problemen blijven en naar huis rijden.”

Schippers overtuigend naar zege op FBK Games

Dafne Schippers heeft overtuigend de de 100 meter op de FBK Games in Hengelo gewonnen. Schippers liep haar beste tijd van het seizoen (11,06) en bleef ruim
onder de WK-limiet (11.24). Jamile Samuel eindigde als vijfde in 11,28, net voor Marije van Hunenstijn (11,33). Lees meer.

Churandy Martina werd verdienstelijk vierde op de 100 meter. Sifan Hassan werd tweede op de 5.000 meter. 

Van der Mark pakt eerste zege in WK Superbike
Michael van der Mark heeft zijn eerste overwinning dit seizoen in het WK Superbike te pakken! De 26-jarige Rotterdammer was in de tweede manche op het circuit in het Spaanse Jerez de sterkste en reed na 18 rondjes zijn Yamaha als eerste over de streep. 

Waterpolosters eindigen WL als vierde
De Nederlandse waterpolosters hebben de World League Super Final in Boedapest afgesloten op de vierde plaats. In de strijd om het brons was Rusland de betere ploeg: 7-10. De periodestanden waren 2-3 2-1 2-4 1-2. Maud Megens, Iris Wolves, Sabrina van der Sloot (allen twee) en Ilse Koolhaas brachten de Nederlandse scores op het bord.

Lange Mannen in drie sets langs Spanje
In een bomvol topsportcentrum De Koog hebben de Lange Mannen Spanje verslagen met 3-2. Zij staan daardoor weer bovenaan in Poule B van de CEV European Golden League.

Triatlete Klamer elfde in Leeds
Rachel Klamer is elfde geworden tijdens de World Triathlon Series in Leeds. Maya Kingma eindigde als 27ste.

Hockeyers in spektakelstuk langs België
De hockeyers hebben vanmiddag in Den Bosch in een waar spektakelstuk met 4-3 van België gewonnen.

Herlings zevende in tweede manche
Jefrey Herlings is in de tweede manche van de MXGP van Rusland als zevende geëindigd. De Brabander wordt daarmee overall vierde.

Berkhout & Zegers eindigen als achtste
Op de slotdag van de World Cup Final in Marseille zijn de Nederlandse 470-zeilsters Afrodite Zegers & Lobke Berkhout op de achtste plek geëindigd. Het duo kwam de afsluitende medalrace als laatste over de finishlijn door een te vroege start en zakte daarmee van de vijfde naar de achtste plaats in het overall klassement.

Paradresuurteam oppermachtig in De Peelbergen
Het paradressuurteam van TeamNL heeft met overmacht de Landenwedstrijd van de CPEDI3* De Peelbergen gewonnen. Daarnaast waren er meerdere overwinningen voor TeamNL-ruiters Frank Hosmar, Sanne Voets, Rixt van der Horst en Nicole den Dulk in de tweede observatiewedstrijd in aanloop naar het EK in Rotterdam.

Hockeysters opnieuw te sterk voor België
De hockeysters hebben vanmiddag hun tiende zege op rij geboekt in de FIH Pro League. Het eenrichtingsverkeer richting het Belgische doel werd pas laat in de wedstrijd beloond met rake strafcorners van Matla en Van Maasakker. In Den Bosch werd het 2-0.

Brons voor schoonspringster Van Duijn
Schoonspringster Celine van Duijn heeft brons veroverd op de 10-metertoren bij Grand Prix in Madrid. Lees meer.

Herlings vierde in eerste manche
Motocrosser Jeffrey Herlings viert zijn rentree in de MXGP van Rusland met de vierde plaats in de eerste manche.

Dorsman zwemt wereldrecord in Berlijn

Rogier Dorsman zwemt wereldrecord bij World Para Swimming Series in Berlijn. De Nederlander die uitkomt in de klasse SB11, legde de 200 meter schoolslag af in 2:40,25.

Van Dam handhaaft zich in top 10
Golfster Anne van Dam staat ook na de tweede ronde in de top tien van het LPGA Classic-golftoernooi in het Amerikaanse Galloway.

Zaterdag 8 juni

Kimmann en Smulders zegevieren in Frankrijk
BMX'ers Niek Kimmann en Laura Smulders hebben bij de vijfde wereldbekerwedstrijd BMX in Saint-Quentin-en-Yvelines in Frankrijk goud gepakt. Kimmann was de enige Nederlandse man in de finale. Bij de vrouwen eindigde Judy Baauw als vijfde. Lees meer.

Dubbeltitel voor De Groot en Van Koot
Na de enkelspeltitel wint Diede de Groot ook het dubbelspel op Roland Garros. Samen met Aniek van Koot verslaat ze het duo Buis/Ellerbrock.

Paradressuurruiters winnen in Kronenberg
Tijdens de internationale observatiewedstrijd in Kronenberg hebben de paradressuurruiters van TeamNL twee keer de overwinning binnengehaald.

Turnsters veroveren goud in Gent
Turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Naomi Visser, Lieke Wevers en Laura de Witt hebben bij de Flanders International Team Challenge in Gent het goud veroverd. De Nederlandse ploeg kwam na een sterke wedstrijd tot 159.429 punten. Lieke Wevers, die in Gent haar comeback maakte na lange afwezigheid, turnde een gedegen meerkamp en behaalde uiteindelijk de vijfde plaats. 

Badmintonners in halve finale Azerbeidzjan
Het badmintonkoppel Jacco Arends en Ruben Jille heeft de halve finales bereikt van de Azerbaijan International 2019. Morgen nemen zij het op tegen de nummer 1 van de plaatsingslijst Marcus Ellis en Chris Langridge uit Engeland. 

Waterpolosters onderuit in halve finale World League
De Nederlandse waterpolosters hebben het in de halve finales van de World League niet gered. Oranje bleek in Boedapest niet opgewassen tegen de Amerikaanse ploeg, de regerend olympisch en wereldkampioen. De ploeg van bondscoach Arno Havenga verloor met 8-6 van de grote favoriet. De periodestanden waren: 1-3 2-3 2-1 1-1.

Verstappen veroordeeld tot inhaalrace
Max Verstappen is morgen veroordeeld tot een inhaalrace in de Grand Prix van Canada. In Montréal start de Limburger morgen pas van P11, ver achter Sebastian Vettel die voor het eerst sinds vorig jaar juli weer eens pole position pakte.

Gunstige loting EK-kwalificatie waterpoloërs
De Nederlandse waterpolomannen spelen de kwalificatiewedstrijden voor het EK volgend jaar in Boedapest in eigen land. Oranje stuit van 11 tot en met 13 oktober op Turkije en Litouwen. De KNZB zal zo snel mogelijk de speelplaats van het kwalificatietoernooi bekendmaken.

Ook hockeyvrouwen te sterk voor België
De hockeysters van TeamNL hebben zaterdagmiddag in de Pro League in Antwerpen met 2-1 gewonnen van België, de nummer dertien van de wereldranglijst en de EK-finalist van 2017. Yibbi Jansen en Ginella Zerbo maakten de doelpunten van Nederland.

Hockeyers boeken belangrijke zege in Pro League
De Nederlandse hockeyers hebben een belangrijke overwinning geboekt in de FIH Pro League. Bjorn Kellerman was in Antwerpen met twee goals de uitblinker in de met 4-0-gewonnen partij tegen wereldkampioen België.

Podiumplaats Van der Mark
Motorcoureur Michael van der Mark heeft voor de tweede keer dit seizoen de tweede plaats behaald in een race uit het WK Superbike. Hij moest op het circuit in het Spaanse Jerez alleen de ongenaakbare Alvaro Bautista voor zich dulden. De 26-jarige Rotterdammer startte vanaf de zesde plaats.

Goud voor windsurfster Lilian de Geus
Goud voor Lilian de Geus bij de World Sailing World Cup Final in Marseille. Ze komt de medalrace als derde over de finishlijn en dat is genoeg voor de hoogste plek op het podium! Lees meer.

Diede de Groot wint Roland Garros
Diede de Groot heeft het rolstoeltennistoernooi van Roland Garros gewonnen. De Nederlandse was zaterdag in de finale oppermachtig en versloeg de Japanse Yui Kamiji in twee sets: 6-1, 6-0. Lees meer.

Zijderveld zwemt wereldrecord op 50 school
Chantalle Zijderveld heeft bij de World Para Swimming Series in Berlijn een wereldrecord gezwommen op de 50 meter schoolslag. In de klasse SB9 klokte ze een tijd van 33,57.Goede start golfster Van Dam in New Jersey
Anne van Dam is de Shoprite LPGA Classic uitstekend begonnen. De 23-jarige golfster opende het toernooi op de Bay Course van de Seaview Hotel and Golf Club in New Jersey met een ronde in 66 slagen. Daarmee staat ze op de zevende plaats.

Vrijdag 7 juni

Medaille voor windsurfster Lilian de Geus
Op dag 4 bij de wereldbekerfinale in Marseille heeft windsurfster Lilian de Geus zich al verzekerd van een medaille, met nog een medalrace te gaan! 470-duo Zegers en Berkhout zakt naar de vierde plek. In de 470 worden op zaterdag nog fleetraces gevaren en is de medalrace op zondag.

Diede de Groot in finale Roland Garros
Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de finale bereikt van de open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. De Nederlandse won in de halve finale met 6-4, 6-7, 6-4 van haar landgenote Aniek van Koot. In de finale treft De Groot morgen de Japanse Yui Kamiji, die in twee sets (6-4, 7-5) te sterk was voor Marjolein Buis.

Waterpolosters naar halve finale
De Nederlandse waterpolosters hebben de halve finale bereikt van de Super Final in de World League. TeamNL versloeg in Boedapest in de kwartfinale gastland Hongarije met 12-10. De periodestanden waren 2-2, 4-1, 3-4 en 3-3. De ploeg van bondscoach Arno Havenga maakte in de tweede periode het verschil.

Van der Poel kiest voor WK op de weg
Mathieu van der Poel fietst in september het WK op de weg in Yorkshire. De Nederlands kampioen twijfelde tussen dit wereldkampioenschap en het WK mountainbike, maar kiest nu dus voor het WK op de weg.

Zane Gardiner nieuwe bondscoach rugbyers
Gardiner was de afgelopen twee jaar coach van het ereklasseteam van Rugby Club ’t Gooi, dat hij vorig jaar succesvol naar het landskampioenschap begeleidde. Bij Rugby Nederland was hij talentcoach voor het Nationaal Trainings Centrum (NTC) en behaalde hij in april met Jong Oranje onder 20 jaar een bronzen medaille op het EK in Portugal. Gardiner volgt Gareth Gilbert op, die sinds 2009 verbonden was aan Rugby Nederland. 


Donderdag 6 juni

Oranje naar finale Nations League
In een meeslepend gevecht heeft het Nederlands voetbalelftal zich in Guimarães in de halve finale van de Nations League langs Engeland geknokt. Na verlenging werd het 3-1. Zondag wacht in Porto de finale tegen Portugal. 

De Witte zevende in Rome
Lisanne de Witte is bij een wedstrijd uit de Diamond League in Rome als zevende geëindigd op de 400 meter. De Nederlandse atlete zette in de Italiaanse stad een tijd neer van 52,17 seconden.

Waterpolosters langs Australië
De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de laatste groepswedstrijd bij de Super Final in de World League nipt gewonnen. Het team van bondscoach Arno Havenga was vanavond in Boedapest met 8-7 te sterk voor Australië. De periodestanden waren 2-3 4-2 2-1 0-1. Maud Megens nam liefst vijf treffers van Oranje voor haar rekening.

Helmantel bondscoach duurrenners baan
Adriaan Helmantel vervult voortaan de functie van bondscoach van de duurrenners in de baanselectie. Daarmee neemt hij de taken over van Peter Schep die eind vorig jaar vertrok bij wielerbond KNWU.

Ook Japan te sterk voor volleybalsters
De volleybalsters hebben in Hongkong hun zevende nederlaag in de Nations League geleden.Japan was Oranje met 3-0 de baas: 25-17, 25-17, 25-21. TeamNL trad deze week in China aan met een jeugdige ploeg, terwijl het A-team zich met bondscoach Morrison in Arnhem voorbereidde op het OKT van augustus.

Sander de Wijn terug in hockeyselectie
Sander de Wijn keert terug in het Nederlands hockeyteam. De verdediger van Kampong was niet meer opgeroepen voor Oranje sinds het WK eind vorig jaar, waarin hij een zware hamstringblessure opliep.

Woensdag 5 juni

Waterpolosters verliezen van Italië in World League
De Nederlandse waterpolosters hebben de tweede poulewedstrijd bij de Super Final in de World League verloren. Oranje was in Boedapest niet opgewassen tegen Italië: 7-8. De periodestanden waren 2-1, 2-2, 1-3, 2-2. De ploeg van bondscoach Arno Havenga had gisteren de eerste wedstrijd tegen China met ruime cijfers gewonnen.

Berkhout en Zegers aan de leiding
Na twee dagen varen bij de wereldbekerfinale in Marseille gaan Lobke Berkhout en Afrodite Zegers aan de leiding in de 470-klasse.

Dumoulin rijdt Dauphiné
Tom Dumoulin rijdt volgende week het Criterium du Dauphiné. Hij gaat zich daar voorbereiden op de Tour de France. Voorwaarde is wel dat bij de mri-scan aan zijn knie op donderdag alles in orde moet zijn. Parahandboogschutter Klaassen strandt in eliminatiefase WK
Roy Klaasen is uitgeschakeld op de WK parahandboogschieten in Den Bosch. De 35-jarige schutter uit Almere werkte zich vandaag succesvol door de eerste fase van de eliminaties, maar strandde in de 1/24 finale tegen de Rus Bair Shigaev.

Volleybalsters verliezen ook van China
De Nederlandse volleybalvrouwen hebben ook de tweede wedstrijd in Hongkong verloren. Gastland China was in het duel uit de Nations League veel te sterk, 3-0 (25-16, 25-19, 25-19). In de derde speelweek van de Nations League ontbreken bondscoach Jamie Morrison en een paar belangrijke speelsters. 

Seizoen voorbij voor Sam Oomen
Voor wielrenner Sam Oomen is het seizoen voorbij. De Nederlander moet worden geopereerd wegens een vernauwde liesslagader. 

Gijs Ronnes stopt als bondscoach beachvolleyballers
Gijs Ronnes stopt als bondscoach van de beachvolleybalmannen van TeamNL. Ronnes (41 jaar) werd na de Olympische Spelen van Londen in 2012 aangesteld als bondscoach. Onder zijn leiding wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen goud op het WK 2013 en brons op de Olympische Spelen van 2016. Ook met Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor werkte Ronnes erg succesvol samen.

Herlings maakt zondag rentree
Jeffrey Herlings doet komend weekeinde mee aan de Grand Prix van Rusland in de MXGP. Na races in Rhenen en Oostenrijk acht de 24-jarige regerend wereldkampioen zich klaar voor een rentree in de hoogste motorcrossklasse. Herlings kampte met een voetbreuk, die hij opliep bij een training in januari.

Kruijswijk krijgt in Dauphiné steun van Eenkhoorn en Hofstede
Steven Kruijswijk wordt vanaf zondag in het Critérium du Dauphiné ondersteund door een ploeg waarin nog twee Nederlandse renners rijden. Namelijk Pascal Eenkhoorn en Lennard Hofstede. 

Dinsdag 4 juni

Hockeyers pakken na shoot-outs nog een bonuspunt
De Nederlandse hockeyers hebben voor eigen publiek opnieuw niet kunnen winnen in de Pro League. Het duel in Eindhoven tegen hekkensluiter Nieuw-Zeeland eindigde teleurstellend in 0-0. Vooral na de rust liet de ploeg van bondscoach Max Caldas een aantal grote kansen liggen. In de shoot-outs wist Oranje nog wel een bonuspuntje te pakken: 3-2.

Moeizame zege hockeysters op Duitsland​

De Nederlandse hockeysters blijven winnen in de Pro League. Oranje versloeg Duitsland in Eindhoven vrij moeizaam met 2-1. De treffers van de thuisploeg kwamen op naam van Frédérique Matla en Caia van Maasakker.

Waterpolosters starten finale World League met zege

De Nederlandse waterpolosters zijn de finale van de World League in Boedapest gestart met een 15-7 (4-2, 4-2, 3-3, 4-0) zege op China. Bij TeamNL waren Maud Megens en Iris Wolves met ieder drie treffers topscorer. De winnaar van de World League kwalificeert zich voor de Olympische Spelen. Daarnaast kunnen tickets worden veroverd op het WK, het EK en het OKT van komend jaar.

Zeilsters beginnen goed aan wereldbekerfinale
Drie Nederlandse zeilsters met olympische ambities zijn bij de wereldbekerfinale in Marseille goed van start gegaan. Windsurfster Lilian de Geus staat na de eerste drie races op de derde plek in het klassement. Ze kwam in Frankrijk als derde, negende en vierde over de finish, goed voor een totaal van zeven punten. De Japanse Megumi Iseda leidt na de openingsdag met drie punten.

Afrodite Zegers en Lobke Berkhout sloten de eerste dag in de 470-klasse af op de vijfde plaats. Ze wonnen de tweede race, na de dertiende plek in de eerste wedstrijd.


Volleybalsters onderuit tegen Italië

De Nederlandse volleybalvrouwen zijn de derde speelweek van de Nations League gestart met een nederlaag. Italië was in Hongkong met 3-1 te sterk (25-13, 22-25, 25-19, 25-16).

Maandag 3 juni

Alle Nederlanders uitgeschakeld op Roland Garros
Het is Jean-Julien Rojer niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het dubbelspeltoernooi van Roland Garros. Samen met zijn Roemeense partner Horia Tecau verloor hij met 6-4, 6-4 van het Argentijnse duo Guido Pella/Diego Schwartzman. Daarmee zijn alle Nederlanders op de Franse Open tenniskampioenschappen uitgeschakeld.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Maud, Lilian, Lobke, Iris, Afrodite, Frédérique en Caia aan!