Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Brons voor compoundschutters op WK handboog

Brons voor compoundschutters op WK handboog

Cheer!

Het compoundmannenteam heeft in eigen land brons veroverd in de landenstrijd van het WK handboogschieten. Peter Elzinga, Mike Schloesser en Sil Pater wonnen in de bronzen finale met een punt verschil van Colombia 231-230.

Deel dit artikel op social media

Het werd een spannende strijd in de prachtig opgezette arena voor de Sint Jan in ‘s-Hertogenbosch. Voor het thuispubliek stond de Nederlandse selectie na 3 van de 4 doorgangen op gelijke hoogte met de tegenstander.

In de beslissende vierde serie ging het team gelijk op in hun eerste drie pijlen. In de een na laatste pijl opende Colombia de deur door een negen op het scorebord te noteren. Sil Pater, het nieuwste lid van het team, wist in dit cruciale moment een perfecte 10 te noteren om de voorsprong te pakken. Elzinga kon hiermee de wedstrijd beslissen met een afsluitende 10.

"Je merkt toch wel in de eerste serie dat de spanning bij ons toch ook leeft", vertelde Peter Elzinga over zijn finale voor het Nederlands publiek. "Daarna begon het in het team lekker te draaien. Er is niets mooier dan in eigen land zo’n medaille te winnen." Schloesser kon hier alleen maar mee instemmen: "Dit is inderdaad wel een van mijn mooiste prijzen."

Materiaalpech kost team bijna het eremetaal

Mike Schloesser staat erom bekend zelden zijn pijlen buiten te 10 te laten landen. Geheel onverwacht belandde twee van zijn drie openingspijlen laag in het geel, negen! "Mijn pijlen vielen laag in de negen en dacht; Dit kan niet?! Toen zag ik dat mijn oplegger los zat", verklaarde Schloesser na afloop van de partij. "Ik denk dat ik door de zenuwen vanmorgen zo stom ben geweest mijn oplegger niet goed vast te draaien. Gelukkig pakte mijn teamgenoten me daar goed op en vanaf daar vielen ze weer in het midden."

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mike aan!