Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeiler Postma beëindigt carrière

Zeiler Postma beëindigt carrière

Cheer!

Zeiler Pieter-Jan Postma heeft een punt gezet achter zijn topsportcarrière. 

Deel dit artikel op social media

Hij nam zijn besluit kort na het EK Finn in Athene, toen voor hem duidelijk werd dat hij niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Postma verloor de kwalificatiestrijd van Nicholas Heiner.

Postma deed drie keer mee aan de Olympische Spelen. Zijn beste resultaat was de vierde plaats in Londen 2012, waar hij lang meedeed om het goud. Ook in Peking 2008 en Rio 2016 was de Fries erbij. Postma behaalde negen nationale titels en streed ook op wereldkampioenschappen vaak voorin mee. Een wereldtitel behaalde hij nooit. ,,Hoogtepunten raken je, dieptepunten raken je. Het is sport, het is een hele reis en alles is een belevenis geweest”, zei Postma, die het topzeilen zal missen. ,,Zeilen met wind en golven, op wat voor boot dan ook, is grandioos.’’

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Pieter-Jan aan!