Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Tom Dumoulin moet afstappen in Giro d'Italia

Tom Dumoulin moet afstappen in Giro d'Italia

Video

Cheer!

Tom Dumoulin zit niet langer op de fiets in Italië. Na een harde val in de vierde etappe kwam hij met een bloedende knie met pijn en moeite over de finish. Woensdagochtend vertelde hij dat hij gewoon wilde starten in de vijfde etappe. Al een paar kilometer na het startschot kwam het bericht door dat Tom toch is afgestapt.

Dat de winnaar van twee jaar geleden de etappe niet uitfietst komt niet helemaal als een verrassing. Hij vertelde bij het vertrek uit het hotel 's ochtends al dat hij toch een beetje 'tegen beter weten in' wilde starten.

Geen uitzicht op roze trui
Het algemeen klassement kon Tom na de valpartij al op zijn buik schrijven. Hij verloor dinsdag vier minuten op leider Primoz Roglic. Toch wilde hij nog proberen of er nog wat moois te halen viel in deze Ronde van Italië. In het algemeen klassement is Louis Vervaeke nu de best geklasseerde renner van Team Sunweb. De Belg staat op iets meer dan zes minuten achterstand.Dit bericht verscheen eerder op Sportnieuws.nl

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tom aan!