Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers derde op 200 meter in Stockholm

Schippers derde op 200 meter in Stockholm

Cheer!

Dafne Schippers is op de 200 meter bij wedstrijden in de Diamond League in Stockholm als derde geëindigd. De tweevoudig wereldkampioene op het nummer liep de race in 22,78, haar beste prestatie van dit seizoen. De Britse Dina Asher-Smith won in 22,18. Jamile Samuel eindigde als nummer zeven, 23,25.

Schippers en Samuel zijn al geplaatst voor de WK atletiek in Doha.

Nadine Visser is er vooralsnog niet in geslaagd de limiet voor de wereldkampioenschappen in Doha te lopen. Ze kwam ze op de 100 meter horden niet verder dan 13,39. De limiet staat op 12,98.

Visser, Europees kampioene op de 60 meter horden (indoor), moest in Zweden zelfs landgenote Eefje Boons voor zich dulden. Boons werd zevende in 13,32. Ze had in de voorronde nog 13,12 gelopen. Visser werd achtste en laatste. De Amerikaanse Kendra Harrison won in 12,52.

Deel dit artikel op social media:

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne, Jamile, Nadine en Eefje aan!